Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Traktorem roku 2022 se stal John Deere 7R 350. Značka John Deere bodovala i v druhé kategorii

Zveřejněno: 24. 10. 2021

Při příležitosti konání zemědělského veletrhu EIMA proběhlo vyhlášení soutěže Tractor of the Year 2022.

Traktorem roku 2022 se stal John Deere 7R.

Do finále soutěže Tractor of the Year 2022 postoupilo pět finalistů. Pět traktorů se také ucházelo o titul Best Utility 2022 a čtyři traktory o titul Best of Specialized 2022. Kategorii Sustainable Toty vyhrál jeden z traktorů z předchozích kategorií.

Traktorem roku 2022 se stal John Deere 7R 350, který je sériově vybaven plynulou převodovkou AutoPowr. Tento nejnovější traktor, který může nabídnout výkon až 388 koní v režimu inteligentního řízení výkonu (IPM) a má minimální pohotovostní hmotnost (pouze 11,4 tun), se pak může pochlubit působivým poměrem výkonu a hmotnosti – pouhých 29 kg/k.

Tractor of the Year 2022 - Best Utility

V kategorii Best Utility opět zabodoval traktor značky John Deere, model 6120M AutoPowr, který spadá do inovované řady 6M. John Deere chce s novou modelovou řadou traktorů 6M navázat na velmi úspěšné traktory 6430 Premium. Nové modely řady 6M nabízejí ve srovnání s předchůdci díky kompaktní kapotě lepší výhled z kabiny vpřed a díky krátkému rozvoru také vyšší obratnost.

Tractor of the Year 2022 - Best of Specialized

Kategorii Best of Specialized ovládl speciální traktor Reform Metrac H75 Pro. Díky nízkému těžišti, hydrostatické převodovce a možnosti ovládat dvě nářadí najednou je tento model navržen pro bezpečný a pohodlný provoz v kopcovitém terénu. Reform zaujme svými schopnostmi na svazích.

Tractor of the Year 2022 - Sustainable Toty

V kategorii Sustainable Toty vyhrál New Holland T6.180 Methane Power - první komerčně vyráběný traktor tohoto typu. New Holland T6 Methane power představuje krok vpřed k udržitelnějšímu zemědělství. Společnosti New Holland se jako jediné svého druhu podařilo sestrojit traktor s plynovým motorem, který lze vyrábět sériově. Od předchozích prototypů se traktor T6.180 Methane Power navíc značně liší.

Autor: Milan Jedlička
Foto: tisková zpráva Tractor of the Year

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.