Víceúčelové rotační plečky GST BIOSTAR. Nástroj na celoplošnou mechanickou kultivaci
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

TRX 5800 o výkonu 50 koní je novým obousměrným traktorem od Antonio Carraro

Zveřejněno: 18. 2. 2020

Jednou z novinek výrobce speciálních traktorů Antonio Carraro je model TRX 5800. Jedná se o víceúčelový kloubový reverzibilní traktor – tedy traktor, který je schopen plnohodnotné jízdy vpřed i vzad. Traktor se svými vlastnostmi hodí pro použití v sadařství, ve vinících či ve městech.

Antonio Carraro TRX 5800

Nový traktor Antonio Carraro TRX 5800 je vybaven mechanickou převodovkou 16 + 16. Díky svému krátkému rozvoru a velmi malému poloměru otáčení je tento model vhodný pro provoz ve stísněných prostorech. Traktor umí nabídnou i adekvátní trakci a stabilitu, a to i při nejstrmějším stoupání.

Traktor disponuje reverzibilní polohou řízení a ergonomickým ovládáním. Obousměrný TRX 5800 může nést více typů nářadí – upevněné mohou být vpředu i vzadu. Traktor zvládne orbu, postřik rostlin či údržbu silnic. Uplatnění nalezne i v lesnictví a ve stavebnictví.

Nosnost traktoru činí 2,2 t a může být vybaven robustnějším závěsem pro těžší nářadí. Do výbavy na přání spadá také čerpadlo – 43 l/min, ovládání přes joystick či pneumaticky odpružené sedadlo s regulací výšky a automatickým nastavením hmotnosti řidiče (od 50 kg do 130 kg). Na přání může být traktor dodáván také s kabinou Red Cab, s klimatizací a bohatým výběrem funkcí, včetně funkcí dříve vyhrazených pro výkonnější traktory Antonio Carraro. Zadní část kabiny má dva praktické otvory pro hadice nářadí.

Koncepce traktoru tepelně a akusticky izoluje kabinu a zároveň tlumí vibrace. V kabině se nachází displej, který informuje o důležitých datech, jako je rychlost vývodového hřídele, pojezdová rychlost a stav motohodin. K traktoru se nabízí široká škála druhů pneumatik pro použití v terénu, na trávníku či na silnici.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Antonio Carraro

1) čerpáno z materiálů Carraro

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.