Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 18.4. – svátek slaví Valérie

Úspornější převodovka a více výkonu v traktorech Massey Ferguson 6700 S

Zveřejněno: 22. 10. 2019

Massey Ferguson představí novou generaci modelové řady traktorů MF 6700 S na mezinárodním zemědělském veletrhu Agritechnica 2019 v Hannoveru. Pět nových modelů poskytne vyšší maximální výkon od 135 koní do 180 koní.

Nová generace Massey Ferguson 6700 S

Nové traktory MF 6700 S staví na úspěchu první generace. Nabídnou však více výkonu. Všechny modely jsou vybaveny nejmodernějšími čtyřválcovými motory AGCO Power (o zdvihovém objemu 4,9 l), které splňují přísnou emisní normu Stage V díky bezúdržbovému systému dodatečné úpravy spalin „All-in-One Stage V“. Traktory díky tomu nemusely podstoupit žádné konstrukční změny. Výfuk je ve skutečnosti tenčí než dříve. Další generace systému „All-in-One SCR“, která byla poprvé představena v roce 2015, nyní přichází s novým katalyzátorem sazí umístěným mezi katalyzátorem výfukových plynů a selektivní katalytickou redukcí. Automatická a pasivní regenerace nespotřebovává žádné další palivo. Servisní interval pro motor činí 600 hodin a 1800 hodin pro převodovku.

Maximální výkon je u všech modelů navýšen o 5 koní (vyjma modelu MF 6713 S), zatímco systém řízení výkonu motoru (EPM) přináší navýšení až o 20 koní. Systém začne pracovat tehdy, kdy je potřeba výkon z PTO a hydrauliky.

Přehled modelů pro rok 2020.
Přehled modelů pro rok 2020.

Na výběr je mezi plynulou převodovkou Dyna-VT nebo Semi-Powershift převodovkou Dyna-6 Super Eco. Traktory jsou k dostání ve třech výbavových stupních - Essential, Efficient a Exclusive. Nejnovější verze osvědčené převodovky Semi-Powershift umožňuje traktorům dosáhnout rychlosti až 40 km/h při pouhých 1 500 ot/min, což vede k významné úspoře paliva. Dyna-VT zajišťuje maximální pracovní pohodlí a umožňuje řidiči nastavit jakoukoli rychlost při libovolných otáčkách motoru, aby se maximalizovala produktivita, zvýšila účinnost a zvýšila kvalita práce. Nejnovější verze Super Eco snižuje spotřebu paliva tím, že dosahuje rychlosti 40 km/h při otáčkách 1 450 ot/ min.

Dotykový terminál Datatronic 5 od Massey Ferguson s 9palcovým displejem je standardem u modelů Exclusive a je k dispozici jako volitelné příslušenství u modelů Efficient. Tento snadno použitelný terminál je ISOBUS kompatibilní. Kromě úplného ovládání traktoru a stroje lze Datatronic 5 použít také k ovládání navigačních systémů.

Pro všechny modely 6700 S (MF 6713 S, MF 6714 S, MF 6715 S, MF 6716 S, MF 6718S) je k dispozici nová pneumatika VF od firmy Michelin v rozměru 650/65 R42. Tyto pneumatiky, které mohou pracovat pouze při tlaku 0,6 baru, snižují zhutňování půdy a zvyšují trakci.

Nové traktory jsou díky své koncepci a rozměrům vhodné pro osazení čelním nakladačem. Traktory se veřejnosti představí na veletrhu Agritechnica 2019.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Massey Ferguson

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.