Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 24.4. – svátek slaví Jiří

Väderstad rozšiřuje svou působnost v USA

Zveřejněno: 17. 2. 2022

Väderstad oznamuje rozšíření svého působení v USA. Otevře nové výrobní prostory ve své americké centrále ve Wahpetonu (Severní Dakota).

Väderstad oznamuje rozšíření svého působení v USA. Otevře nové výrobní prostory ve své americké centrále ve Wahpetonu.

V květnu 2021 získal Väderstad 100% podíl ve společnosti AGCO-AMITY JV LLC (AAJV), čímž vznikla společnost Väderstad Inc., nejnovější přírůstek do globální skupiny společností Väderstad.

Väderstad Inc. se sídlem ve Wahpetonu v Severní Dakotě začala plně integrovat produktové řady Wil-Rich, Wishek a Concord do stávajících modelových řad strojů Väderstad pro přesné setí a zpracování půdy.

Začlenění značek Wil-Rich, Wishek a Concord do skupiny Väderstad Group umožňuje společnosti Väderstad pokračovat v expanzi a získat přístup k distribučním místům ve Spojených státech, příležitost připojit se k hrdému výrobnímu průmyslu v USA a těžit ze znalostí a odhodlání 120 zaměstnanců, výrobního závodu, skladu dílů a výzkumného a vývojového pracoviště ve Wahpetonu.

Nový závod bude umístěn vedle stávajícího výrobního závodu a skladu dílů ve Wahpetonu. K dispozici budou i kancelářské prostory až pro 80 zaměstnanců s kavárnou s plným servisem. Součástí nového objektu budou také dvě vyhrazené školicí učebny, mediální sál a výstavní hala.

„Jsme nadšeni, že se o tuto vzrušující novinku můžeme podělit s našimi zaměstnanci, prodejci, zákazníky a okolními komunitami ve Wahpetonu a Breckenridge. Na naší cestě za rozšířením působnosti na americkém trhu se i nadále snažíme hledat způsoby, jak poskytovat významnou hodnotu naší značce, našim prodejcům a pěstitelům. Ve společnosti Väderstad pevně věříme v investice do našich lidí a místních komunit. Tento nový závod vytvoří prvotřídní pracovní prostředí pro naše současné i budoucí zaměstnance,“ říká Jason Strobbe, generální ředitel společnosti Väderstad Inc.

V roce 2022 si společnost Väderstad připomíná 60. výročí svého založení.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Väderstad

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.