Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Veletrh TECHAGRO se neuskuteční! Probíhat bude pouze veletrh Silva Regina a Biomasa

Zveřejněno: 3. 2. 2022

Veletrhy Brno se na základě jednání s partnerskými oborovými svazy a průzkumu mezi vystavovateli a návštěvníky rozhodly zkrátit konání veletrhů SILVA REGINA a BIOMASA o den. Kvůli situaci způsobené pandemií nemoci covid-19 a absenci některých důležitých novinek a exponátů však musely veletrh TECHAGRO přesunout do roku 2024.

Veletrh TECHAGRO se neuskuteční! Probíhat bude pouze veletrh Silva Regina a Biomasa.

Důvodem ke zrušení veletrhu TECHAGRO je absence nových exponátů, které firmy nemají v důsledku omezení ve výrobě a zpomalení dodávek. „Z důvodu nekončící pandemické situace i kvůli nedostupnosti inovativních exponátů oznámila opakovaně většina členských firem Sdružení dovozců zemědělské techniky neúčast na letošním veletrhu. Je to škoda, protože podle průzkumu realizovaného v lednu 2022 mezi návštěvníky je o TECHAGRO a příbuzné veletrhy velký zájem. 97,7 % návštěvníků by chtělo veletrh letos navštívit,“ sdělil generální ředitel společnosti Veletrhy Brno Tomáš Moravec.

Veletrhy Silva Regina a Biomasa rozšířené o obory včelařství, sportovní rybolov a kynologii proběhnou v původním dubnovém termínu od 3. do 6.4. 2022.

U veletrhů SILVA REGINA a BIOMASA je situace odlišná. „Vystavovatelé mají o účast zájem stejně jako v nejsilnějším ročníku 2018. Proto jsme se rozhodli, že tuto významnou událost zachováme a přistupujeme k samostatnému konání těchto akcí. Je to kombinace oborů lesnictví, myslivosti, rybaření, včelařství a kynologie vyzkoušená z jiných evropských i tuzemských výstavišť a návštěvníkům vyhovuje,“ doplnil Tomáš Moravec.

Veletrhům SILVA REGINA a BIOMASA původní termín vyhovuje. Oproti původnímu plánu ale budou o den kratší. „Akce bude zaměřená na výše zmíněné obory, ale prostor k prezentaci dostanou také vystavovatelé veletrhu TECHAGRO, kterým termín a zaměření vyhovuje z hlediska jejich sortimentu,“ nastínil obchodní ředitel Veletrhů Brno Jan Kuběna.

TECHAGRO se vrátí v plné síle v dubnu 2024

Přes přetrvávající složitou situaci mají zemědělské i lesnické veletrhy velký potenciál a do budoucna pevné místo ve veletržním kalendáři. „Věříme, že se nám podaří veletrh uspořádat v termínu, který neomezí vystavovatele ani návštěvníky a umožní jeho pořádání ve standardním rozsahu,“ vyjádřil své přesvědčení Tomáš Moravec.

Autor: redakce Agroportal24h.cz
Foto: BVV

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.