Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Více výkonu a komfortu u nových samojízdných sklízečů brambor Grimme Varitron 470

Zveřejněno: 12. 2. 2020

Pro sklizňovou sezónu 2020 budou čtyřřádkové samojízdné sklízeče brambor a kořenové zeleniny Varitron 470 s kolovým a Varitron 470 Platinum Terra Trac s pásovým podvozkem vybaveny různými novými inovacemi.

Sklízeč kořenové zeleniny Grimme Varitron 470

Pro tiché a pohodlné pracoviště je nyní k dispozici nová prémiová komfortní kabina s vylepšenou zvukovou izolací. Další zvýšení komfortu zajišťuje nové prémiové sedadlo řidiče. Kožené sedadlo s extra vysokým opěradlem, aktivní ventilací, vyhříváním a vzduchovým odpružením s nastavitelnou absorpcí nárazů nabízí řidiči uvolněné pracoviště. Kožený potah sedadla umožňuje snadné a rychlé odstranění nečistot. Součástí vybavení nové kabiny jsou také další funkce včetně velké chladicí skříňky a rádia se sadou hands-free. Stěrače čelního skla a žaluzie na všech oknech zajistí příjemný výhled za deště a slunečního svitu.

Dva asistenční systémy založené na „GRIMME-Speedtronic“ zajišťují, aby sklízeč mohl vždy pracovat v optimálním režimu mezi výkonem a ochranou plodin. Systémy "Speedtron-ic-Web" a "Speedtronic-Elevator" se postarají o automatické nastavení rychlosti sklízení. Obsluha je osvobozena od ručních kontrolních úloh, a proto se může plně soustředit na celý proces sklizně.

Od roku 2020 patří mezi standardní výbavu mazání řetězu v zásobníku. Obě verze Varitron 470 jsou vybaveny moderním, silným šestiválcovým dieselovým motorem Mercedes-Benz se zdvihovým objemem 10,7 l. Výkon se navýšil ze 435 hp/320 kW na 460 hp/340 kW. Motor plní emisní normu Stage V.

Standardně jsou všechny samojízdné sklízeče Grimme vybaveny telemetrickou jednotkou, která umožňuje připojení k zákaznickému portálu myGRIMME. V kombinaci se softwarovým modulem „myJobs“ je systém schopen automaticky rozlišovat mezi režimem silnice a pole. Ruční zadávání dat již není nutné. To šetří cenný pracovní čas a minimalizuje možné chyby. Po dokončení práce obdrží uživatel podrobný přehled včetně všech důležitých parametrů, jako je například spotřeba paliva, čas apod. Pokud uživatel používá certifikovaný zemědělský software farm man-agement information system (FMIS), je možné tento software propojit pomocí platformy pro výměnu dat agrirouter s myGRIMME. Je pak možné poslat data zařízení a GPS ze stroje do FMIS.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Grimme

1) čerpáno z materiálů Grimme

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.