Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Virtuální DOD AGRALL: Nenechte si ujít sklízecí mlátičku LEXION, lis QUADRANT a nakladač TORION

Zveřejněno: 18. 2. 2021

Během minulých týdnů byla zveřejněna videa představující moderní techniku CLAAS a Väderstad. První video bylo věnováno nejúspěšnější řezačce CLAAS JAGUAR, druhé video traktoru AXION 960 TERRA TRAC, secím strojům Väderstad Tempo TPF8 a Väderstad Spirit 300R. Nenechte si ujít premiéru třetího videa dnes v 18:00.

CLAAS LEXION 6700 s novým systémem pro zvýšení průchodnosti

Firma AGRALL zemědělská technika a.s. tento měsíc postupně zveřejňuje tematicky zaměřená videa k technice, kterou nabízí na českém trhu. V rámci virtuálních Dní otevřených dveří již byla představena nejúspěšnější samojízdná řezačka JAGUAR. Druhé video pojednávalo o traktoru AXION 960 TERRA TRAC a secích strojích Väderstad. Třetí díl, který bude zveřejněn dnes v 18:00 hodin, bude věnován sklízecí mlátičce CLAAS LEXION 6700, lisu CLAAS QUADRANT 5300 RC a nakladači CLAAS TORION 1812!

CLAAS LEXION 6700 s novým systémem pro zvýšení průchodnosti

Sklízecí mlátičky CLAAS LEXION jsou známé svým systémem APS HYBRID. CLAAS nedávno přišel s novým systémem APS SYNFLOW WALKER, který zásadně mění průchodnost. Nová vytřásadlová sklízecí mlátička LEXION s tímto systémem by měla oproti předchozím mlátičkám s vytřásadly přinést o 25 % větší výkon. Velký mláticí a separační buben se stará o přímý, rovnoměrný a rychlý tok materiálu. O optimalizaci se mláticího ústrojí, čištění a tok materiálu se stará CEMOS AUTOMATIC. K dispozici je též CEMOS AUTO THRESHING v CEBISu nastavující otáčky mláticího bubnu, vzdálenost mláticího koše, lištu a kryt mláticího koše. Mnohem více se dozvíte v připravovaném videu dnes v 18:00.

CLAAS QUADRANT 5300 RC – nejprodávanější lis na hranaté balíky

Druhým představeným strojem bude lis CLAAS QUADRANT 5300 RC (s lisovacím kanálem o rozměrech 0,9 x 1,2 m) s novou generací legendárního uzlovače. Tento lis na hranaté balíky se vyznačuje dobrou průchodností a vynikající hmotností balíku díky 46 zdvihům pístu/min a kvalitou řezu díky dostupnému FINE CUT s 51 noži. Nabízí též optimální hmotnost balíku dle množství materiálu díky hydraulicky řízené předlisovací komoře. Novinkou je integrovaný systém vážení balíků.

CLAAS TORION 1812 – těžká váha má nového krále

A do třetice se ukáže kolový nakladač CLAAS TORION 1812, který má provozní hmotnost 18 700 kg a je vybaven motorem Liebherr o výkonu 195 koní. Pro letošní rok přichází s řadou novinek, jako je programovatelná automatická paměť polohy lopaty, programování výšky zdvihu a hloubky spouštění, nové ploché jemné síto chladiče, nový ovládací displej na pravé loketní opěrce, volitelné řízení joystickem jako doplněk k volantu či volitelná kontrola tlaku v pneumatikách. Pro optimální rozložení hmotnosti je motor nakladače uložen až v zadní části stroje. To přináší vyšší zatížení při sklápění při stejné provozní hmotnosti. S tím spojená úspora pohonných hmot a redukované opotřebení pneumatik. Veškerá nastavení stroje probíhají přes barevný, sériově dodávaný 7" dotykový displej.

Zůstaňte naladěni

Premiéra posledního tematicky naladěného pořadu proběhne 25. února v 18:00 hodin. Pořady provádí moderátorka Daniela Písařovicová.

Středobodem online programu jsou stránky www.agroportal24h.cz nebo www.facebook.com/agroportal24h a www.agrall/dod nebo www.facebook.com/zemedelskatechnika, kde jsou pořady ke zhlédnutí.

AGRALL zemědělská technika a.s. působí prostřednictvím svých deseti prodejních a servisních středisek na českém trhu již 30 let. Je výhradním dovozcem strojů značek CLAAS a Väderstad do České republiky. Kromě nejnovější techniky nabízí také kompletní portfolio prověřených strojů a služeb v oblasti použité a předváděcí techniky.