TECHAGRO (7.–11. 4. 2024). Mezinárodní veletrh zemědělské techniky
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Výkon až 700 koní, John Deere představil nejsilnější traktory v nové podobě

Zveřejněno: 4. 3. 2021

John Deere představil u svých obrovských traktorů modelové řady 9R, 9RX a 9RT dlouho očekávaná vylepšení, která zahrnují větší výkon a novou kabinu. John Deere je stále jediným výrobcem, který nabízí všechny tři konfigurace traktorů – kolové, čtyřpásové a dvoupásové modely.

Stejně jako sklízecí mlátičky řady X9 jsou tyto traktory vybaveny novým moderním motorem John Deere o objemu 13,6 l a to s výjimkou modelů o výkonu 640 koní

Modernizovaná řada nejvýkonnějších traktorů John Deere zahrnuje kolové modely 9R, dvoupásové modely 9RT a čtyřpásové modely 9RX. John Deere je jediným výrobcem, který nabízí všechny tři konfigurace traktorů.

Stejně jako sklízecí mlátičky řady X9 jsou tyto traktory vybaveny novým moderním motorem John Deere o objemu 13,6 l a to s výjimkou modelů o výkonu 640 koní, které stále spoléhají na patnáctilitrový motor Cummins. Nový motor pohání modely s výkonem od 390 do 590 koní a produkuje o 50 % méně hluku. Je také u něj snazší provádět běžnou údržbu. Aby bylo možné přenést obrovskou sílu motoru na půdu, mohou být všechny modely vybaveny přídavným závažím, které umožní dosáhnout celkové provozní hmotnosti až 30,4 tun.

Traktory 9RT 570 a 9R/9RX 590 a 640 jsou vybaveny inteligentním řízením výkonu (IPM), které poskytuje až 50 koní navíc v závislosti na zvoleném rychlostním stupni.

Traktory jsou z výroby vybaveny systémem JDLink, integrovaným přijímačem StarFire 6000, displejem CommandCenter čtvrté generace a naváděním AutoTrac. K dispozici je také automatizace otáčení, řízení sekcí, variabilní dávkování, pasivní navádění nářadí, sdílení dat z pole, MachineSync a nyní také AutoPath.

Přehled modelů řady 9 pro rok 2022. Zdroj foto - tisková zpráva Strom Praha
Přehled modelů řady 9 pro rok 2022. Zdroj foto - tisková zpráva Strom Praha

Traktory disponují novou kabinou, ve které je nyní více místa, úložného prostoru, více USB portů a lepší konektivita než u předchozích modelů. Kabinu lze volitelně vybavit 6,5palcovou dotykovou obrazovku se satelitním rádiem, které je připraveno na chytrý telefon. Výbava kabiny závisí na zvoleném balíčku Select, Premium nebo Ultimate.

U kolových verzí 9R je k dispozici šest modelů s výkonem od 390 do 640 koní. Vybírat lze ze široké škály pneumatik. Traktory disponují odpružením HydraCushion, které přijde vhod při jízdě po silnici.

U dvoupásových verzí 9RT jsou k dispozici tři modely s výkonem od 470 do 570 koní a jsou vybaveny odpružením AirCushion.

Řada John Deere 9RX zahrnuje čtyři modely s výkonem od 490 do 640 koní. Odpružení čtyřsloupkové kabiny je standardní výbavou.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: John Deere

1) z podkladů John Deere, Strom Praha

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.