Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Výrobce motorů Deutz AG posiluje na českém trhu a v Číně slaví první úspěch

Zveřejněno: 10. 11. 2020

V souladu s vizí Vision of Success 2020 představenou na začátku letošního roku se firma Deutz AG stále zaměřuje na strategii růstu, a to navzdory pandemie koronaviru a ekonomických dopadů. Podle výrobce motorů se v nejbližších měsících ekonomická situace na trzích zlepší. Bude však trvat déle, než Deutz AG dosáhne předkrizové úrovně.

Motor z produkce Deutz AG

Deutz AG je německý výrobce motorů, strojů a dopravních prostředků se sídlem v Kolíně nad Rýnem. V průběhu roku musela firma Deutz AG kvůli koronaviru na chvíli zastavit výrobu. Koronavir také způsobil pokles poptávky. Jen divize zaměřující se na kolejová vozidla rostla. Letošní prodejní výsledky jsou zatím uspokojivé. Ve srovnání s 2. čtvrtletím roku 2020 zaznamenal Deutz AG ve 3. čtvrtletí nárůst tržeb o 2,7 %.

Deutz AG v Číně spolupracuje s tamním největším výrobcem stavebních strojů SANY. Díky spolupráci se objem výroby zvýšil – jen letos tam bylo vyrobeno 20 000 motorů.

Na začátku čtvrtého čtvrtletí roku 2020 firma Deutz AG získala společnosti DEUTZ Austria GmbH, Motorcenter Austria GmbH a Pro Motor Servis CZ s.r.o. Bývalé dceřiné společnosti rakouského PRO MOTOR Beteiligungsgesellschaft mbH působí v oblasti prodeje a servisu dieselových motorů v Rakousku, na Slovensku, ve Slovinsku, v České republice a v Maďarsku a nyní umožní firmě Deutz AG získat přímý přístup na trh ve výše uvedených regionech.

K 30. září 2020 měla skupina Deutz AG po celém světě 4 754 zaměstnanců.

Autor: redakce Agroportal24h.cz1)
Foto: Deutz AG

1) z podkladů Deutz AG

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.