Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Významný milník. New Holland vyrobil 30 000 lisů na velké hranolovité balíky

Zveřejněno: 3. 12. 2020

Jubilejní lis New Holland BigBaler 1290 Plus sjel z výrobní linky závodu Zedelgem. Jde o impozantní milník v 30leté historii značky New Holland v segmentu lisů na velké hranolovité balíky. New Holland do tohoto segmentu vstoupil v roce 1987.

Jubilejní lis New Holland BigBaler 1290 Plus

Jubilejní lis nesoucí označení BigBaler 1290 Plus byl vyroben v závodě New Holland v Zedelgemu na severozápadě Belgie, který je "Center of Excellence" pro sklízecí stroje New Holland. Zaměřuje se také na vývoj a výrobu sklízecích mlátiček, lisů a sklízecích řezaček pro globální export.

Lis s číslem 30 000 je opatřen speciálním štítkem.

New Holland neustále investuje do nejmodernějších výrobních technologií a pracuje podle principů World Class Manufacturing, jednoho z nejvyšších standardů výroby pro integrované řízení výrobních procesů. Výsledkem je trvale vysoká kvalita každého stroje, který sjíždí z montážní linky.

Více než 30 let je New Holland lídr v segmentu lisů na velké hranolovité balíky. Za tu dobu New Holland představil řadu průkopnických inovací. Mezi tyto inovace patří dvojitý uzlovač, elektronické proporcionální řízení hustoty balíku, funkce vyprázdnění celé lisovací komory a vůbec první velikost lisovací komory 80 x 90.

Takto vypadal jeden z prvních lisů na hranolovité balíky New Holland
Takto vypadal jeden z prvních lisů na hranolovité balíky New Holland

Jubilejní lis má řadu zajímavých funkcí. Například systém SmartFillTM, který využívá síť senzorů, která se nachází v ústí lisovací komory. Senzory sledují tok plodiny do komory, přičemž počítač ukáže, jak a kde je zatížena komora a obsluha podle této informace můžete měnit pozici lisu v řádku. Dalším systémem je IntelliCruiseTM, který řídí pojezdovou rychlost traktoru, zvyšuje produktivitu a optimalizuje výkonnost. Lis je také vybaven převodovkou SmartShiftTM, která významně zvyšuje pohodlí obsluhy a zlepšuje ochranu hnacího ústrojí traktoru. Lis také využívá nový dvojitý uzlovač Loop MasterTM. Lisy BigBaler 1290 Plus během let stanovily i řadu světových rekordů.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: New Holland

1) z podkladů New Holland

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.