Víceúčelové rotační plečky GST BIOSTAR. Nástroj na celoplošnou mechanickou kultivaci
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Z Jeremyho Clarksona se stává zemědělec na plný úvazek, příští rok spustí vlastní farmářskou show

Zveřejněno: 7. 8. 2019

Známý motoristický novinář Jeremy Clarkson, bývalý moderátor slavného pořadu Top Gear a současný moderátor pořadu The Grand Tour, bude hlavní postavou nového farmářského pořadu I Bought a Farm vysílaného od roku 2020 na Amazon Prime.

Clarkson také přiznal, že mění svou vlastní stravu, jíst bude méně červeného masa a více zeleniny.

Asi málokdo by čekal, že vášní Jeremyho Clarksona (59) je zemědělství. Donedávna to byl jeho víceméně koníček. V současnosti žije již přes deset let na farmě o velikosti 400 hektarů v Chipping Norton v Oxfordshire, kde pěstuje pšenici, ječmen a řepku olejku. Na farmu se snaží vrátit původní rostliny a zvířata. Dále již provedl rozsáhlou rekultivaci farmy, vyčistil potoky a vysázel nové stromy. To vše proto, aby se prostředí farmy stalo útočištěm pro ohrožené volně žijící ptáky.

Příjemné nyní spojil s užitečným a navzdory zahájení produkce čtvrté sezóny pořadu The Grand Tour, Jeremy Clarkson pracuje na dalším, tentokrát farmářském pořadu pro Amazone Prime (natáčení začne v září).

V květnu letošního roku poprvé Clarkson veřejně oznámil svou vášeň k zemědělství. Od té doby škádlil své instagramové stoupence sdílením řady fotografií a videí z venkova. V novém pořadu I Bought a Farm uvidíme, jak Clarkson řeší řadu závažných problémů, včetně krize nedostatku potravin. Zásadně odmítá, že by se v pořadu řešilo krmení jehňat nebo jak roste tráva na malé zahradě. Pořad ve stylu Countryfile nemáme očekávat. Bude to prý skutečné zemědělství: život, smrt a vyplňování formulářů. Na své si přijdou i milovníci strojů, neboť v dílech se bude řešit například využití čtyřkolek a extrémních zemědělských strojů. Budou se řešit vážná témata, ale také nebude nouze o zábavnou část. Clarkson ve své show bude nejspíše prosazovat ekologické zemědělství.

Nedávno byl Clarkson viděn na výstavišti Thame Showground, kde probíhala výstava a prodej ovcí. Při obchůzce si potřásal rukama a hovořil s farmáři. Už jen kvůli tomu, že je to muž s vlastními názory, jej již nyní farmáři v Anglii zbožňují. Clarkson je velmi dobře informován a má velký přehled o tom, co se aktuálně v zemědělství řeší. Z výstavy si několik ovcí odvezl, přičemž právě ony budou k vidění v novém pořadu, po natáčení budou vráceny majitelům. Clarkson též projevil zájem o stroje sloužící k manipulaci s ovcemi.

Autor: Milan Jedlička

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.