Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Zařízení Tegosem pro setí a hnojení lze umístit na secí stroje Pöttinger Terrasem

Zveřejněno: 19. 5. 2021

Zařízení Tegosem 500 slouží pro setí meziplodin a hnojení. Zvládne také výsev směsek a aplikovat mikrogranulát. Tegosem lze namontovat na nejrůznější stroje firmy Pöttinger.

Tegosem lze namontovat nejen na secí stroj Terrasem. Zdroj foto - tisková zpráva Pöttinger

Přídavný pneumatický secí stroj Tegosem má široké možnosti uplatnění, šetří místo a je snadno přístupný přes plošinu před zásobníkem hlavního secího stroje Terrasem firmy Pöttinger.

Zařízení zvládne povrchovou aplikaci. Hnojiva nebo mikrogranuláty lze také aplikovat přímo na semeno, což podporuje růst plodiny. Povrchovou aplikaci lze využít na loukách – aplikace se provádí mezi pneumatikovým pěchem a secí lištou.

Tegosem semena dávkuje pneumaticky, ovládání probíhá přes terminál. Zdroj foto - tisková zpráva Pöttinger
Tegosem semena dávkuje pneumaticky, ovládání probíhá přes terminál. Zdroj foto - tisková zpráva Pöttinger

Tegosem semena dávkuje pneumaticky, ovládání probíhá přes terminál. Začátek a konec dávkování přebírá centrální dávkovací jednotka na secím stroji Terrasem. Tegosem zvládne dávkovat různě velká semena – větší semena jako jsou obilí, hrách a fazole či menší semena jako jsou jetel či řeřicha.

K dávkování může posloužit i samotný secí stroj Terrasem a osvědčená dvoudisková botka DUAL DISC. Tím se například zabrání segregaci osiva a hnojiva nebo mikrogranulátu.

Tegosem lze namontovat nejen na secí stroj Terrasem, ale i na rotační brány Lion, diskové brány Terradisc a kypřič Synkro. Hnojivo či osivo tak lze dávkovat přímo při zpracování půdy a tím šetřit přejezdy po poli.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Pöttinger

1) z podkladů Pöttinger

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.