Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Zvyšující se nároky na výkonnost během sklizně pícnin uspokojí nové shrnovače Kverneland Evo/Vario

Zveřejněno: 10. 12. 2019

Nové tažené shrnovače Kverneland 9670S Evo/Vario s pokročilým systémem kopírování, automatickými funkcemi a konceptem pro ochranu půdy zajistí vysokou výkonnost během sklizně pícnin.

Kverneland 9670S Evo + Vario, nový tažený shrnovač píce s tvorbou bočního řádku

V rámci představení novinek pro následující rok předvedl Kverneland v oblasti sklizně pícnin nejen novou generaci lisu na válcové balíky, ale také nový shrnovač.

Odpovědí na stále zvyšující se požadavky na výkon ve shrnování v období sklizně píce jsou dva nové tažené dvourotorové shrnovače Kverneland 9670S Evo a Vario s boční tvorbou řádku. Zatímco verze Evo má pracovní záběr 6,65 m, verze Vario, jak už označení napovídá, má nastavitelný pracovní záběr 6,65 a 7,85 m. Veškeré hodnoty, jako je přepravní šířka 2,80 m, přepravní výška 3,99 m, jsou totožné. Jen váha je u verze Vario o pár kilogramů vyšší.

Kverneland 9670S Evo + Vario – Specifikace
Kverneland 9670S Evo + Vario – Specifikace

Rotory shrnovače jsou posazeny na podvozkový rám ve tvaru T. O kopírování terénu se stará systém zavěšení rotorů TerraLink Plus. Jedná se o pokročilý systém kopírování terénu, který přináší větší flexibilitu v pohybu o celých 8°. Kverneland uvádí, že plynulé a čisté shrnování zajišťuje tzv. jet-effect známý u startování a přistávání letadel. Jednotlivé rotory se také automaticky na souvrati přizvednou do výšky 50 cm. Při vývoji shrnovače se bral ohled i na snadnost připojování k traktoru a na ovládání, proto je například usměrňovací plachta automaticky sklápěcí.

Standardně je shrnovač obut do širokých pneumatik 380/55-17 šetrných k půdě. Řízená náprava je umístěna v zadní části až za rotory. Každý rotor je standardně vybaven čtyřmi kopírovacími a pojezdovými kolečky, jejichž počet lze na přání zvýšit na šest (pod každým rotorem).

Nový shrnovač se veřejnosti představil na mezinárodním zemědělském veletrhu Agritechnica 2019 v Hannoveru.

Představení novinek Kverneland proběhlo v Norsku.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Autor a Kverneland

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.