Dnes je 1.5.

ContiConnect Lite: Nová verze aplikace nabízí bránu do digitální správy pneumatik

Zveřejněno: 18. 4. 2024

Společnost Continental uvedla na trh novou verzi aplikace ContiConnect Lite pro digitální správu pneumatik. ContiConnect Lite vytváří most mezi senzory pneumatik a profesionální správou pneumatik a nabízí bezplatnou bránu k vybraným funkcím ContiConnect. Nyní ji lze používat na pneumatikách s integrovaným snímačem Gen2.

ContiConnect Lite: Nová verze aplikace nabízí bránu do digitální správy pneumatik.

Od letošního roku dodává společnost Continental své radiální pneumatiky pro terénní vozidla (OTR) se senzorem s podporou Bluetooth již z výroby. „Digitální správa pneumatik přispívá k větší bezpečnosti, efektivitě a udržitelnosti, zejména v oblasti zemních prací, zemědělství a v přístavech,“ říká Martijn Oosterbaan, vedoucí produktového managementu společnosti Continental Specialty Tires. Díky senzoru s podporou Bluetooth lze údaje o pneumatikách odečítat přímo prostřednictvím chytrého telefonu. „Díky tomu je přístup k digitální správě pneumatik mimořádně snadný,“ říká Oosterbaan. Kromě OTR pneumatik nabízí společnost Continental digitální správu pneumatik také svým zákazníkům, kteří používají nákladní pneumatiky.

ContiConnect Lite pro snadné monitorování pneumatik

Požadavky na speciální pneumatiky jsou obzvláště vysoké. Jsou určeny pro vysoce výkonná vozidla a používají se například na nakladačích, tahačích a přístavních a terminálových vozidlech. ContiConnect Lite pomáhá správcům vozových parků monitorovat stav jejich pneumatik. ContiConnect Lite nevyžaduje žádný další hardware kromě snímače pneumatik Gen2 a mobilního zařízení. „Řidiči nebo správci vozových parků se jednoduše sami zaregistrují prostřednictvím smartphonu,“ říká Oosterbaan. Poté mohou upravit vozidlo a propojit svá vozidla prostřednictvím Bluetooth se snímačem uvnitř pneumatiky a získat přístup k omezené verzi aplikace ContiConnect. Celkem se mohou bezplatně zaregistrovat tři uživatelé. Pokud dojde ke změně tlaku nebo teploty v pneumatikách, jsou řidiči okamžitě informováni prostřednictvím push oznámení.

Digitální správa pneumatik pro vyšší efektivitu a udržitelnost

Výrobce pneumatik se svými továrně instalovanými senzory Gen2 ve speciálních pneumatikách pokračuje v prosazování digitalizace vozových parků. K dispozici jsou například jeho produktové řady EM-Master a LD-master pro stavební stroje a nakladače, produktová řada ContainerMaster Radial pro velké vysokozdvižné vozíky a vysokozdvižné vozíky v přístavních terminálech a Continental VF TractorMaster Hybrid pro traktory. Digitální správa pneumatik pomáhá dosáhnout maximální životnosti, což snižuje celkové náklady na vlastnictví a podporuje udržitelné využívání materiálů.