Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 16.5. – svátek slaví Přemysl

Manitou začne vyrábět stroje z bezemisní oceli

Zveřejněno: 29. 4. 2024

Skupina Manitou začala od roku 2023 odebírat od ocelárny SSAB ocel bez fosilních zdrojů. Tato dohoda odpovídá ambicím obou společností výrazně snížit své přímé i nepřímé emise uhlíku.

Teleskopické manipulátory Manitou.

Společnost SSAB je jako dodavatel skupiny Manitou vysoce specializovanou globální ocelářskou společností, která vyvíjí vysokopevnostní oceli. Obě společnosti nyní prohlubují svou spolupráci tím, že k ní přidávají budoucí dodávky oceli SSAB Fossil-free™ a SSAB Zero®.

Oba typy oceli se vyrábějí s prakticky nulovými fosilními emisemi uhlíku, což skupině Manitou umožní uvést na trh novou generaci udržitelných výrobků s radikálně sníženou stopou CO2, včetně například řady teleskopických nakladačů, vysokozdvižných pracovních plošin nebo vysokozdvižných vozíků.

Cílem společnosti SSAB je revolučně změnit celý proces výroby oceli a jako první nabídnout v roce 2026 na trhu bezemisní ocel v komerčním měřítku. Připomeňme, že skupina Manitou si klade za cíl snížit do roku 2030 své přímé a nepřímé emise uhlíku o 46,3 % a emise CO2 za každou hodinu provozu strojů o 33,7 %.