Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 29.4. – svátek slaví Robert

Agrotrans Otice: 30 let po boku českých zemědělců

Zveřejněno: 16. 11. 2023

Už tři dekády se mohou čeští farmáři spoléhat na zemědělskou techniku, kterou jim dodává firma Agrotrans Otice. Společnost, kterou v roce 1993 založil Ing. Vladimír Poštulka, přesídlila po čase z Otic na Opavsku do nedalekých Štáblovic a stále se vyznačuje nabídkou kvalitních strojů, profi servisem a spolehlivými zemědělskými službami.

Samojízdný aplikátor Vredo.

Firmu Agrotrans Otice založil na počátku 90. let Vladimír Poštulka a prvním zákazníkům z řad malých farmářů i velkých zemědělských podniků nabídl spolehlivou techniku dováženou ze zahraničí. Zpočátku se firma soustředila na dánské značky – rozmetadla Bogballe, stroje na sklizeň pícnin JF nebo dopravníky zrnin Kongskilde. „Nějaký čas jsem strávil v Dánsku a nechal se tam inspirovat jejich přístupem k farmaření i kvalitou v zemědělské technice,“ vysvětluje Poštulka prvotní zaměření na stroje severské výroby.

Sídlo je jiné, cíle zůstaly

Firma postupně rostla, vybudovala si stabilní klientskou základnu, rozšířila sortiment a v roce 2008 změnila i své sídlo. Namísto Otic ji dnes zákazníci najdou ve Štáblovicích, ačkoli původní působiště firmě v názvu zůstalo. Stejný zůstal i záměr, se kterým majitel společnost zakládal, a sice nabízet prověřenou zemědělskou techniku, s níž budou moci farmáři brázdit své hektary dlouhá léta. „Prodávám jen stroje, kterým stoprocentně věřím a vím, že se na ně mohou spolehnout i klienti. Zaměřujeme se na techniku s dobrým výkonem, robustní konstrukcí a inovativními prvky,“ vypočítává Poštulka, jehož firma prodej opřela o profesionální servis techniky, aby dostála svého záměru a pomáhala zákazníkům udržet stroje v kondici ještě dlouhá léta po nákupu.

Oblibu si u zákazníků vysloužila dopravní a aplikační technika Annaburger s vozy charakteristické červené barvy.
Oblibu si u zákazníků vysloužila dopravní a aplikační technika Annaburger s vozy charakteristické červené barvy.

Prodej, servis i pneuservis

Specifikem firmy Agrotrans Otice – v kontextu prodejců zemědělské techniky – je také pneuservis, jehož služby zákazníci kvitují. Ten vznikl záhy po založení podniku v návaznosti na nabídku speciálních zemědělských pneu, o něž byl a je velký zájem.

Aplikační cisterna Annaburger s aplikátorem Vredo.
Aplikační cisterna Annaburger s aplikátorem Vredo.

Prodej techniky pak firma Agrotrans Otice rozšířila o kvalitní stroje z Holandska, Německa, Rakouska i tuzemska. Stálicemi sortimentu a jedněmi z nejprodávanějších položek jsou závěsné spojovací systémy v čele s koulí K-80 rakouské firmy Scharmüller, stejně jako přední zvedací zařízení a vývodové hřídele holandského výrobce Zuidberg.

Od Annaburgeru po Zuidberg

Oblibu si u zákazníků vysloužila dopravní a aplikační technika Annaburger s vozy charakteristické červené barvy. Dobře se prodávají také mulčovače Perfect holandské firmy Van Wamel, ořezávací pily od dánského Elkaersu, secí stroje a aplikátory kejdy Vredo, čelní nakladače Stoll nebo stroje na sklizeň pícnin, jež vyrábí česká značka Rožmitál. Speciální místo v sortimentu firmy má také technika, která je šetrná k zemědělské půdě. Příkladem budiž chytré zařízení německé firmy PTG na změnu tlaku v pneumatikách nebo pásové podvozky značky Zuidberg.

Traktorový čelní nakladač Stoll.
Traktorový čelní nakladač Stoll.

Vy máte hektary, oni techniku

Kromě prodeje a servisu zaměstnává firmu Agrotrans Otice také provádění zemědělských služeb. Zákazníkům, kterým se nevyplácí pořizovat si vlastní techniku, firma nabízí pomoc s lisováním, rozmetáním, mořením nebo třeba přiséváním. Použité, ale stále kvalitní stroje mohou navíc zákazníci koupit za rozumnou cenu v jejich agrobazaru.

Dárek k výročí

K letošním třicátinám si firma Agrotrans Otice nadělila nový moderní web i svěží vizuální identitu a speciální akci chystá i pro své klienty. „Vážíme si všech zákazníků, kteří nás na obchodní cestě doprovází. Nicméně nekončíme a těšíme se na další spolupráci,“ uzavírá jednatel Vladimír Poštulka.

— kontakty —

Agrotrans Otice, s.r.o.

E: postulka@agrotrans-otice.cz   T: +420 553 79 11 10   WWW: https://agrotrans-otice.cz/