Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Články na Agroportal24h.cz

Autonomní robot AgXeed AgBot poprvé v Česku. Usnadní práce v sadech a vinicích

(15.8.2022) V Česku byl poprvé předveden autonomní robot AgXeed AgBot pro sady a vinice. Jeho prezentaci zrealizovala společnost Agri-Precision ve spolupráci s nizozemským startupem AgXeed. Pozvaní zástupci médií byli informováni o současných technických možnostech…

Jak se testují traktory Zetor? Často jezdí v autonomním režimu bez řidiče

(15.8.2022) Vývojové oddělení společnosti ZETOR TRACTORS usilovně pracuje jak na návrhu a vývoji nových traktorů, tak na inovacích stávajících modelů. Čím vším si ale musí traktor projít, než je možné začít jeho sériovou výrobu?

Rakouská továrna na traktory Steyr je v mnoha ohledech jedinečným místem

(12.8.2022) V rámci oslav 75. výročí značky Steyr jsme si v rakouském St. Valentinu prohlédli výrobní prostory koncernu CNH Industrial.

Téměř milion vyrobených kusů pásového traktoru DT-54

(12.8.2022) DT-54 byl sovětský pásový zemědělský traktor pro všeobecné použití.

Grimme: odborník na techniku pro pěstování a sklízení zeleniny

(11.8.2022) Rychlý vývoj světového obyvatelstva a celosvětový trend obliby zdravých potravin zvyšují poptávku po výkonné a šetrné technice Grimme na sklízení zeleniny.

Nová pneumatiky BKT FL 695 pro zemědělské a stavební návěsy

(11.8.2022) V rámci firemního vozového parku hrají návěsy zásadní roli. Jejich náročným úkolem je převážet stále těžší a těžší náklady v různých terénech – na silnici i mimo ni. Rozhodně je nelze považovat za "druhořadé" ve srovnání s traktorem, protože na nich…

Brněnští vědci navrhli systém automaticky řízeného pohybu dojnic ze stáje do místa dojení a zpět

(10.8.2022) Nedostatek pracovních sil v posledních letech významně zasahuje i do odvětví živočišné výroby. Jednou z cest, jak se s problémem vypořádat, může být automatizace některých procesů. Vědci z Agronomické fakulty Mendelovy univerzity v Brně navrhli systém…

Nová žací kombinace Pöttinger NOVACAT V 10000 s řadou automatických funkcí pro vysokou plošnou výkonnost a maximální provozní spolehlivost

(10.8.2022) Firma Pöttinger v Rakousku představila novou žací kombinaci Pöttinger NOVACAT V 10000, která velkým zemědělským podnikům a poskytovatelům služeb nabídne vysokou plošnou výkonnost a maximální provozní spolehlivost.

Štěpkovač Junkkari HJ 172 pro drcení větví, kmenů nebo zbytků z dřevovýroby

(9.8.2022) Nadrcená dřevní hmota je mnohem lépe skladná a využitelná. Používá se například pro mulčování, tvorbu parkových cest, ke kompostování, na topení nebo se lisuje do formy briket a pelet. Finská společnost Junkkari k tomu účelu vyrábí štěpkovač Junkkari HJ…

Nová generace čelního zásobníku Kverneland f-drill

(9.8.2022) Kverneland v Itálii odhalil novou generaci čelního zásobníku Kverneland f-drill, který se připojuje do předního tříbodového závěsu traktoru. Čelní zásobník může být kombinován s různými secími stroji či meziřádkovými kypřiči.

Se senzorem YARA N-Sensor ALS II lze využít potenciál postřikovače Tecnoma Laser naplno

(8.8.2022) Agricon Czechia-Slovakia, s.r.o. ve spolupráci se společností Tecnoma SAS na výstavě Naše pole v Nabočanech prezentovala, jak lze za pomocí senzoru YARA N-Sensor ALS II využít plný potenciál samojízdného postřikovače Tecnoma Laser.

Historie Zbrojovky Brno: Továrna na zbraně, automobily a traktory

(8.8.2022) Zbrojovka Brno byla československá firma a výrobce zbraní. Kromě zbraní však vyráběla i jiné průmyslové výrobky, a mezi lety 1924 – 1936 také automobily.

10 příčin, které ovlivňují vázání lisu

(6.8.2022) Přinášíme základní informace s příklady možných poruch a poškození vázání lisu. Technik společnosti JUTA sestavil přehled.