Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

ASZ a JUTA se snaží pomáhat potřebným

Zveřejněno: 29. 7. 2020

Krutá rána osudu může zasáhnout kohokoliv z nás. Několik členů Asociace soukromého zemědělství ČR v posledních měsících postihly tragické události.

ASZ a JUTA se snaží pomáhat potřebným

Krutá rána osudu může zasáhnout kohokoliv z nás. Skladovací haly s fotovoltaickou elektrárnou na střeše, vybavenou dílnu, rok starou čističkou obilí a zemědělskou techniku, která čítala traktory, nakladače, ale i na žně připravený kombajn, pohltily poslední letošní červnovou sobotu plameny ničivého požáru na rodinné farmě Šteflových v Hrozové na Osoblažsku, která je členem ASZ Krnovska a Opavska. Ze strojů, jež byly v hale kompletně zaparkovány, se podařilo zachránit pouze jeden traktor a dva návěsy, které jsou jen lehce poškozeny.

Rádi bychom jménem celé rodiny Šteflových a také regionu ASZ Krnovska a Opavska poděkovali všem členům Asociace, kteří neváhali a zaslali finanční pomoc na obnovu jejich požárem zničené farmy v Hrozové.

K dnešnímu dni se prostřednictvím Asociace podařilo vybrat větší finanční částku. Šteflovi si tohoto projevu solidarity od svých kolegů - sedláků nesmírně váží a hodně je to v tomto těžkém období posiluje. Aktuálně s pomocí sousedů likvidují následky požáru, zahájili žně a postupně se vybavují zemědělskou technikou.

Vzhledem k tomu, že do sbírky přispěla i celá řada regionů, ale také jednotlivci nemalými částkami. Nebo formou jiné pomoci tak jak tomu učinila firma JUTA a.s.

Pro ty, kteří třeba o příspěvku teprve uvažují, zasílám pro jistotu ještě jednou číslo spořícího účtu ASZ Krnovska a Opavska, z.s., kam je možné zaslat libovolný příspěvek pro rodinu Šteflových.

č. ú. 293933372/0300

Text - Pavla Löwenthalová, ASZ Krnovska a Opavska

Tragédie na farmě Oleška

V této hektické době žní nás dostihla další zlá zpráva, po tragické nehodě zemřel náš přítel a hospodář Richard Jozíf z farmy Oleška ve věku 32 let poté, co se na něj převrátil traktor s návěsem. Hospodařil na malé perspektivní rozjíždějící se farmě na Kutnohorsku, zaměřenou na produkci mléka, výrobu sýrů, másla a tvarohu.

Ani ve snu by mě nenapadlo, že poté co jsme posílali peníze na vyhořelou farmu Šteflových, budu vypisovat sbírku na našeho kamaráda z Asociace, s kterým se můžeme přijít už jedině naposledy rozloučit. Sbírka je určena jeho manželce a 3 dětem, kteří si budou muset dokázat poradit bez jeho pomoci. Manžela a otce jim vrátit nemůžeme, ale snad jim dokážeme pomoci alespoň finančně v jejich nynější těžké situaci. Budeme rádi za jakýkoli

příspěvek na toto konto: 226 111 547/0600, v.s. 27.

Text - Jan Král - předseda ASZ Kolín, Nymburk, Kutná Hora

Autor: Pavla Löwenthalová1) , Jan Král
Foto: ASZ, Juta

1) z podkladů ASZ

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.