50 let Kubota v Evropě. Akční nabídka modelů řad M5 a M5N.
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Bednar představuje novinky pro rok 2017

Aktualizováno: 6. 3. 2017

Novinky pro rok 2017 od českého výrobce Bednar FMT.

Bednar

OMEGA OO_L – Odlehčená verze secího stroje

Nové secí stroje OMEGA OO_L byly navrženy tak, aby splňovaly požadavky zemědělců na nízkou hmotnost stroje, robustní konstrukci a precizní uložení osiva. Společnost BEDNAR přichází na trh s dvěma variantami pracovních záběrů – 3 a 6 metrů. Použitím nových zásobníků vyrobených z polyetylenu byla snížena celková hmotnost stroje. Secí stroje o pracovním záběru 3 metry jsou osazeny zásobníky o objemu 2800 l a stroje o záběru 6 metrů zásobníky s objemem 3500 l.

Přesné držení stopy secího stroje za traktorem je zajištěno díky diskové sekci navržené do tvaru písmene „X“. „Díky tomu řešení již stroje nedriftují a jednotlivé jízdy navazují na sebe, což je zejména u secích strojů velmi důležité,“ komentuje Jan Bednář, obchodní a marketingový ředitel BEDNAR.

Oproti předchozí verzi secího stroje je OMEGA řady OO _L osazena disky o průměru 460 mm. Menší disky dosahují vyšších obvodových rychlostí, které mají pozitivní vliv na kvalitu předseťové přípravy. Secí stroje OMEGA OO_L lze ve všech pracovních záběrech osadit coulterovou sekcí a kvalitu předseťové přípravy zejména na těžkých půdách zvýraznit.

Offsetově uspořádaný pneumatikový pěch umožňuje u pracovního záběru 6 metrů při otáčení využívat 10 z 12 kol, což významně snižuje tlak na půdu při otáčení na krajích pole.STRIEGEL-PRO PN – Řešení pro management posklizňových zbytků pro menší zemědělce

Vysoký výnos vyžaduje precizní provedení všech pracovních operací. Prutové brány v novém neseném provedení STRIEGEL-PRO PN představují efektivní pomoc s managementem posklizňových zbytků, což je operace, u které vše důležité začíná. Mnoho subjektů zemědělské prvovýroby jsou zaměřené na rostlinnou produkci. Rozumným řešením je posklizňové zbytky vrátit do půdy a tím pomoci zvýšit podíl organického materiálu v půdě. Prutové brány posklizňové zbytky nařežou a rovnoměrně rozprostřou po pozemku. Dají tak následujícím strojům větší šanci poradit si s velkým množstvím materiálu. Navíc do půdy dostanou výdrol v podobě semen, která je po vzklíčení neúčinnější zlikvidovat mechanickou cestou. Prutové brány mohou najít širší uplatnění. Farmáři je s radostí používají také při předseťové přípravě pro otevření půdy a zajištění jejího rychlejšího prohřátí nebo na trvalých travních porostech pro odstranění travní plsti a celkovou regeneraci luk.FERTI-BOX FB 1500TN – Profilové hnojení i pro malé zemědělceDíky zásobníkům FERTI-BOX lze aplikovat hnojiva souběžně při zpracování půdy. FERTI-BOX s označením FB 1500 TN je určen pro současné nebo budoucí uživatele dlátových pluhů TERRALAND TN. Zásobník o objemu 1500 litrů je integrován přímo na rám dlátového pluhu. Hnojivo je pomocí šnekového dopravníku dopravováno do dávkovacího ústrojí a odtud dále do aplikačních koncovek dlátového pluhu. Spolehlivé dávkování hnojiva je zajištěno díky elektronickému pohonu a přetlakovému provedení stroje.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Bednar

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.