Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

BEDNAR SEED BOX SB 1600 rozšiřuje nabídku čelních zásobníků

Zveřejněno: 15. 11. 2022

Značka BEDNAR FMT přináší ve své nabídce široké portfolio zásobních vozů a nesených zásobníků. Jedná se o jednokomorové, nebo dvoukomorové provedení strojů s konstrukcí pro univerzální využití – k distribuci osiva nebo hnojiva. Nový model čelního zásobníku BEDNAR SEED BOX SB 1600 nabízí zdokonalený výhled a řadu osvědčených konstrukčních řešení.

BEDNAR SEED BOX je nesený čelní jednokomorový zásobník určený primárně k založení porostů ve spojení například se secí lištou BEDNAR CORSA CN.

BEDNAR SEED BOX SB je ideálním řešením čelního zásobníku. Zajímavou výbavou tohoto stroje jsou aplikační ramena. Umožnují aplikaci hnojiva nebo osiva meziplodin na povrch půdy bez nutnosti montáže distribučního potrubí a rozdělovací hlavy na stroj agregovaný s traktorem,“ popisuje důvody vývoje stroje Jan Bednář, obchodní ředitel společnosti.

BEDNAR SEED BOX SB je nesený čelní jednokomorový zásobník určený primárně k založení porostů ve spojení například se secí lištou BEDNAR CORSA CN. Využití nachází i při zakládání meziplodin v meziřadí širokořádkových rostlin v agregaci s meziřádkovým kypřičem BEDNAR ROW-MASTER RN.

K dispozici čelního zásobníku BEDNAR SEED BOX SB je v rámci volitelné výbavy i pěch VRING nebo dodatečné závaží o hmotnosti 200 kg.
K dispozici čelního zásobníku BEDNAR SEED BOX SB je v rámci volitelné výbavy i pěch VRING nebo dodatečné závaží o hmotnosti 200 kg.

Čelní zásobník BEDNAR SEED BOX SB jednoduše zapojíte do předního tříbodového závěsu traktoru. Osivo nebo hnojivo poté pneumaticky putuje k dalšímu stroji agregovanému s traktorem.

Objem zásobníku BEDNAR SEED BOX SB činí 1 600 litrů, který využívá osvědčeného konstrukčního řešení přetlakového zásobníku. Díky vzduchotěsnému uzavření vzniká v zásobníku přetlak. Přetlakové řešení mnohonásobně zvyšuje kvalitu přesnosti dávkování hnojiva, a to i vyšších aplikačních dávek nebo méně kvalitního hnojiva.

Čelní zásobník BEDNAR SEED BOX SB může být osazen speciálními aplikačními rameny.
Čelní zásobník BEDNAR SEED BOX SB může být osazen speciálními aplikačními rameny.

Nastavení dávek i ovládání čelního zásobníku představují velice snadné úkony. Nesený zásobník BEDNAR SEED BOX SB lze ovládat pomocí systému ISOBUS na monitoru traktoru nebo pomocí řady vlastních terminálů BEDNAR FMT.

Nesený čelní zásobník BEDNAR SEED BOX SB má speciální tvarování pro bezpečnou práci. Z kabiny traktoru je výborný výhled na prostor před zásobníkem. Zásobník má i osvětlení pro přepravu a výkonná světla pro práci v noci.

Čelní zásobník BEDNAR SEED BOX SB může být osazen speciálními aplikačními rameny. Umožňují distribuci hnojiva nebo například meziplodin na povrch půdy. K dispozici je v rámci volitelné výbavy i pěch VRING nebo dodatečné závaží o hmotnosti 200 kg.