50 let Kubota v Evropě. Akční nabídka modelů řad M5 a M5N.
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Brněnský veletrh Techagro se kvůli hrozbě koronaviru letos neuskuteční

Zveřejněno: 5. 3. 2020

Veletrhy Techagro a Silva Regina se v letošním jarním termínu od 31. 3. do 4. 4. neuskuteční. Veletrhy Brno, a.s. se na tom dnes dohodly s vystavujícími společnostmi. Informaci Českému rozhlasu potvrdil tiskový mluvčí brněnských veletrhů pan Mgr. Jiří Smetana.

Exponát na veletrhu Techagro

„O aktuálním dění kolem koronaviru jednala ve středu ráno Bezpečnostní rada státu. Premiér Andrej Babiš (ANO) po jednání konstatoval, že „není důvod k nějakým zásadním obavám” a že stát nebude omezovat hromadné akce. Podle ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (za ANO) však pořadatelé velké akce budou muset hlásit hygienikům,“ uvedl server novinky.cz. I přes toto rozhodnutí se veletrhy Techagro a Silva Regina letos neuskuteční. „Se svazy jsme se dohodli na tom, že veletrh posuneme. Vedla nás k tomu jediná věc a to je eliminace obchodních rizik spojených s tím, že nevíme, zda by akce byla nebo ne,“ uvedl Českému rozhlasu mluvčí brněnských veletrhů pan Jiří Smetana. Podle Českého rozhlasu jednání iniciovalo Sdružení dovozců zemědělské techniky a Asociace zemědělské a lesnické techniky. Ty zastupují přes 80 vystavovatelů, kteří by zabrali asi polovinu výstavní plochy. Veletrhy Techagro a Silva Regina mají hojnou mezinárodní účast. Veletrhů se účastní i italské, francouzské a německé firmy. „Opatření, jehož primárním cílem je eliminace nevratných investic, obchodních a dalších rizik, bere v úvahu mezinárodní význam veletrhu a omezení vyplývající z přetrvávající nejisté situace výskytu koronaviru v Evropě,“ uvádí dopis brněnských veletrhů adresovaný vystavovatelům. Celé znění dopisu je přiloženo ve fotogalerii pod článkem.

Veletrhy Techagro a Silva Regina se přesouvají na příští rok – do termínu 11. – 15. dubna 2021.

Techagro patří mezi tři největší zemědělské veletrhy v Evropě. Letos měl být veletrh zaměřen na rostlinnou výrobu, počítalo se se specializovanými halami. Každý ročník veletrhu Techagro je prezentací trendů v zemědělství - digitálních technologií, precizního zemědělství, chytrého zemědělství nebo využití navigačních systémů.

Koronavirus COVID-19 byl poprvé pozorováno na konci roku 2019 v čínském městě Wu-chan. Nyní je sedmým známým lidským koronavirem. Onemocnění se objevilo v 85 zemích světa (k 5. březnu 2020), včetně České republiky.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Milan Jedlička

1) čerpáno z irozhlas.cz, BVV a novinky.cz

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.