Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Čeští zemědělci mají chuť nakupovat. Dotace zmizely rekordním tempem

Aktualizováno: 2. 12. 2016

Zemědělský dotační program od ČSOB Leasing určený k financování zemědělských strojů předčasně skončil. Připravený úvěrový rámec ve výši 300 milionů korun zájemci vyčerpali během pouhých 13 týdnů. Úspěch měl především u větších firemních zákazníků. Nejvyšší jednorázová investice byla 16 milionů korun. Žadatelé o dotaci hojně využívali také připravené akční sazby pojistného.

Ilustrační foto

Speciální nabídka, kterou ČSOB Leasing koncem srpna spustil za podpory Evropské investiční banky, byla určena pro malé a střední firmy. Kromě zvýhodněné úrokové sazby 1,9 % zahrnovala také allrisk pojištění od 0,8 % z ceny financovaného předmětu.  „Zájemci, kteří nestačili využít této speciální nabídky, se mohou těšit na jaro, kdy ČSOB Leasing spustí zcela novou kampaň,“ prozrazuje Jan Kulhánek, ředitel pro řízení a rozvoj komodity strojů a těžké dopravní techniky ČSOB Leasing.

Podle údajů, které zveřejnil Evropský statistický úřad, by měl zisk českého zemědělství letos meziročně vzrůst o 22 % na rekordních 19,8 miliardy korun. O tom, že se zemědělcům v tomto roce dařilo, svědčí jejich ochota investovat do nového vybavení. Rozvoji jejich podnikání napomáhají i speciální programy určené pro financování zemědělských strojů. „Podpora tuzemského zemědělství patří mezi naše priority. Speciální programy pro zemědělce spouštíme nejen kvůli podpoře produkce. Velice důležitým aspektem je pro nás i snižování negativních vlivů zastaralé zemědělské techniky na životní prostředí,“ doplňuje Kulhánek.  

Mezi výhody financování od ČSOB Leasing patří odborné poradenství při výběru vhodného způsobu financování a vysoká flexibilita zákaznických služeb v průběhu trvání smlouvy. ČSOB Leasing navíc jako jediná leasingová společnost umožňuje jednoduchý a rychlý přístup k informacím. Na portálu eLeasing zákazníci okamžitě zjistí, jaký je stav jejich plateb nebo v jaké fázi se nachází likvidace pojistné události.

Autor: ČSOB
Foto: Milan Jedlička

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.