TECHAGRO (7.–11. 4. 2024). Mezinárodní veletrh zemědělské techniky
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

CNH a Claas dělají vše pro zajištění dodávek náhradních dílů, Pronar výrobu neomezuje

Zveřejněno: 10. 4. 2020

Jak zvládá Pronar, Claas a koncern CNH Industrial výrobu, respektive dodávku náhradních dílů v době pandemie koronaviru?

Prodejci se přizpůsobili pandemii koronaviru zavedením hygienických opatření, aby mohli nadále poskytovat kompletní služby, poradenství a zákaznickou podporu

Značky Case IH, Steyr a New Holland koncernu CNH Industrial v době pandemie koronaviru dělají vše proto, aby byla zajištěna dodávka náhradních dílů. Koronavir by podle koncernu neměl ohrozit evropský trh s náhradními díly. Prodejci strojů výše vyjmenovaných značek jsou většinou k dispozici na telefonu nebo emailu. Školení techniků je však zastaveno, k dispozici je pouze on-line školení.

S obdobným prohlášením přišel i Claas. Výroba a expedice náhradních dílů nadále pokračuje – i když výroba strojů byla na některých místech zastavena. „Stále jsme k dispozici a zpracováváme objednávky jako obvykle,“ uvádí Claas. V provozu je i nový sklad v Hammu, kde se pracuje nepřetržitě ve třech směnách. V případě nouze mohou být náhradní díly dodávány z jiných trhů. Většina lokálních prodejců v různých státech je ale vybavena vlastním skladem s množstvím náhradních dílů.

Polský Pronar oznámil, že neomezuje výrobu strojů. Výroba probíhá stále ve třech směnách. Dodavatelé komponentů pro výrobu strojů Pronar jsou prý dostatečně vybaveni zásobami dílů. I tak ale Pronar vyrábí většinu dílů svépomocí, což je nyní velká výhoda. „Výzkumné a vývojové centrum společnosti také funguje hladce. Technici a designéři neustále pracují na nových projektech,“ uvádí Pronar.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Claas

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.