Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 24.4. – svátek slaví Jiří

CommandPRO nyní pro všechny traktory řady 6R. Ty nejvýkonnější plní také novou emisní normu

Zveřejněno: 16. 7. 2018

Joystick John Deere CommandPRO je nyní k dispozici pro všechny malé a středně velké traktory 6R. Traktory také budou obsahovat nový displej CommandCenter 4200. Navíc všechny modely řady 6R s výkonem nad 130 koní již splňují emisní normu Stage V.

Inovované traktory 6R

Jako první získaly CommandPRO v roce 2016 modely 6230R a 6250R. Vývoj nové loketní opěrky byl zaměřen na ergonomii a všestrannost. Například maximální rychlost lze ovládat pouze jedním kliknutím. Navíc lze na joysticku použít jedenáct volně přiřaditelných tlačítek pro ovládání závěsu, vývodového hřídele, systému AutoTrac atd. Pojezd lze ale ovládat i za pomocí pedálů. Joystickem lze ovládat i stroje ISOBUS kompatibilní, takže není nutná další externí řídicí páka.

Nyní je k dispozici CommandPRO pro všechny traktory řady 6R s převodovkou AutoPowr. CommandPRO lze také objednat ve spojení s displejem 4600 CommandCenter nebo s novým displejem 4200 CommandCenter. Displej 4200 má větší 8,4 palcový displej a nahrazuje displej 4100 (7 palců). Tento terminál řídí funkce AutoTrac, SectionControl, datovou dokumentaci a další aplikace. Je také připraven pro všechny funkce ISOBUS s certifikátem AEF, jako je ovládání pomocí joysticku a přenos dat mezi traktorem a závěsnou technikou.

Kromě toho mohou být všechny traktory řady 6R vybaveny systémem Variable Ratio Steering, který redukuje otáčení volantu. Systém lze aktivovat nebo deaktivovat pomocí displeje CommandCenter. Kožený volant a nový ukazatel směru jízdy poskytují další jízdní komfort.

Díky většímu hydraulickému čerpadlu nabízejí modely 6145R a 6155R maximální průtok 155 litrů/min. To odpovídá nárůstu o 23 procent ve srovnání s předchozím čerpadlem.

Větší modely 6R s jmenovitým výkonem nad 130 koní jsou k dispozici s motory plnící emisní normu Stage V. Společnost John Deere již splňuje přísnější emisní normu, která vstoupí v platnost 1. ledna 2019.

Autor: Milan Jedlička
Foto: John Deere

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.