Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

Deutz-Fahr 5D Keyline, nová řada kompaktních traktorů pro ekonomickou práci

Zveřejněno: 2. 1. 2019

Kompaktní a všestranné provedení v oblasti nižšího výkonu představuje nová řada traktorů 5D Keyline, která doplňuje řadu 5D. Tato nová řada je určena pro menší farmy a podniky s částečným provozem.

Deutz-Fahr nabízí kompaktní a levný traktor pro nejrůznější využití.

Práce na farmě, lehká doprava a terénní provoz patří mezi hlavní využití traktorů nové řady 5D Keyline. Řada obsahuje čtyři modely o výkonu motoru od 65 hp/48 kW do 91 hp/71 kW. Příznivou spotřebu paliva a dostatečný výkon zajišťují známé tříválcové motory FARMotion se vstřikováním common rail, recirkulací výfukových plynů, mezichladičem, EGR DOC, kompaktním chladičem a viskózním ventilátorem.

Nové modely jsou vybaveny mechanickou reverzní převodovkou. K dispozici jsou dvě varianty převodovky: 15 + 15 nebo 30 + 15 rychlostních stupňů. Obě jsou k mání i jako verze ECO se sníženými otáčkami motoru, což znamená, že maximální rychlost 40 km/h je již dosažena rychlostí 1870 ot/min. To nejen šetří palivo, ale také snižuje hladinu hluku.

Pro maximální bezpečnost jsou všechny modely 5D Keyline vybaveny mokrou kotoučovou brzdou na přední nápravě. Přední náprava s úhlem natočení v 55 ° byla vyvinuta přímo společností Deutz-Fahr speciálně pro tuto třídu traktorů. Přípustné zatížení nápravy činí 2.300 kg. Pohon všech kol a 100% diferenciální zámky jsou elektrohydraulicky přepínatelné.

Zadní závěs může zvednout až 3.500 kg. K dispozici jsou tři konfigurace PTO: 540/540 ECO, 540/540 ECO/1000 nebo 540/540 ECO. Prostorná kabina, která je umístěna na silentblokách, nabízí snadno ovladatelné a barevně odlišené ovládací prvky. Jasně uspořádaný informační displej integrovaný do sloupku řízení, stejně jako různě nastavitelné odpružené sedadlo řidiče zajišťují maximální pohodlí při práci a jízdě. Zemědělci si mohou vybrat mezi třemi variantami střechy.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Deutz-Fahr

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.