Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 24.4. – svátek slaví Jiří

Deutz-Fahr 9340 TTV se představil na Moravě

Aktualizováno: 1. 12. 2016

V rámci okružní jízdy po České republice, společnost DFH s. r. o., představila poprvé na severní Moravě nový traktor Deutz-Fahr 9340 TTV. Traktor byl představen na farmě Löwenthalových, kde již vlastní několik traktorů téže značky. Soukromá Farma se nachází v hornoslezském městě v Moravskoslezském kraji, 22 km severozápadně od města Opavy, v Krnově. Účastníci akce měli možnost vidět a vyzkoušet nový traktor při práci.

Deutz-Fahr 9340 TTV

Zajímavý nejen designem

Série 9TTV zahrnuje čtyři modely ve výkonovém rozpětí 270 až 340 koní. Nová série 9TTV spolu se sérií 11 byla veřejnosti představena na listopadové Agritechnice 2013 v Hannoveru. 

Zatím největší traktor Deutz-Fahr 9340 TTV je osazen šestiválcovým motorem DEUTZ TTCD 7.8 s technologií SCR a omezeným filtrem pevných částic, plnící emisní normu Tier 4f a o zdvihovém objemu 7,8 l. Traktor je vybaven novou vysoce účinnou plynulou převodovkou TTV

Traktor může jezdit rychlostí až 60 km/h, při tom se chová velmi ekonomicky - při rychlosti 50 km/h má otáčky 1480 ot/min a při rychlosti 60 km/h 1780 ot/min. Ke snížení spotřeby paliva přispívá i více rychlostí vývodového hřídele, a to 540E/1000/1000E a progresivní elektrohydraulické ovládání. 

Na místě musí být i bezpečnost. Proto je traktor vybaven systém PowerBrake, který zajistí bezpečné zpomalení a zastavení traktoru. Aby mohl traktor pracovat s adekvátním nářadím, musí tomu odpovídat výkon hydraulického systému. A to u 9340 TTV není problémem. Srdcem je čerpadlo s variabilním průtokem až 210 l/min a tlakem 200 barů - k dispozici je až osm hydraulických okruhů. Nádrž hydraulického systému má kapacitu 90 litrů a je nezávislá na nádrži převodovkového oleje. Kapacita závěsu činí 12 000 kg.

Pohodlí je důležité

Odpružená přední náprava a mnoho dalších nově přidaných tlumičů zajistí dostatečný komfort pro obsluhu traktoru. Zajímavostí je nová pneumaticky odpružená kabina MAXI-VISION, která nemá žádné přímé propojení s kapotou, což výrazně podporuje snížení hladiny hluku v kabině. Komfortu také pozitivně přispěje odpružené sedadlo řidiče. Kabina uživateli poskytne nerušený výhled do všech stran a nový koncept klimatizace. Na vizuální stránku traktoru se kladl důraz. Design traktoru je dílem významné italské návrhářské společnosti Giugiaro DesignElegantní křivky traktoru zapůsobily i na porotu, a tak traktor získal v segmentu traktorů s vysokým výkonem, prestižní ocenění „Golden Tractor for the Design“ za rok 2015.

V kabině je samozřejmostí souvraťový management Comfortip. Volitelná výbava zahrnuje 12" dotykový monitor (i-Monitor 2.0), Agrosky GPS navigační systém.... Za příplatek bude uživateli nabídnut zase o něco větší komfort. Přístup k celému motoru je bezproblémový, vždyť kapota se otevírá elektronicky a zvedne se až do výšky 2,1 metrů.

Praktické nasazení

Na soukromé farmě se traktor předvedl při podmítce obilného strniště. Deutz-Fahr 9340 TTV pracoval s kypřičem Väderstad Cultus 420. Samozřejmě práci i za deště traktor zvládal bravurně. Na otázky ohledně nového traktoru všem přítomným odpovídal pan Egon Heckel - vedoucí prodeje, DFH s.r.o.

Na první prodané kusy traktorů nové série 9 TTV v České republice se velmi těšíme. 

Autor: Milan Jedlička
Foto: Milan Jedlička

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.