Pozvánka na Polní den společnosti HORSCH. Ždírec 26. 6. 2024 od 9:30 hod.
Dnes je 4.5. – svátek slaví Květoslav

Deutz-Fahr představuje novou generaci speciálních traktorů

Aktualizováno: 18. 5. 2017

Stroje určené pro práci ve vinicích, sadech, nebo v komunálním sektoru nesou označení 5 DF/DS/DV a 5 DF Ecoline.

Deutz-Fahr

Nové modely se vyznačují velkým úhlem natočení kol - až 60 stupňů, což se hodí při pohybu v těsných místech. Nové modely jsou osazeny motory FARMotion, přední odpruženou nápravou či třístupňovou převodovkou Powershift, která nabídne rychlost 40 km/h při ekonomických otáčkách ECO. Jak je pro firmu Deutz-Fahr typické, je možné si vybírat z enormního počtu modelů, a to celkem ze 44 o výkonu od 75 koní do 113 koní.

Dokonalé odpružení přední nápravy

Nezávislé zavěšení kol je řešeno prostřednictvím dvojitých trojúhelníkových ramenou. Plný kontakt kol se zemí zajišťuje adaptivní elektrohydraulický systém. Systém DTC (Differential Traction Control) zase sleduje rotaci kol pro zajištění maximální trakce, což přinese také jízdní stabilitu a bezpečnost.

Vylepšené motory

V rámci nově navržené kapoty nových speciálních traktorů Deutz-Fahr, jsou traktory osazeny tříválcovými nebo čtyřválcovými motory FARMotion Stage 3B. Common-rail motory se vyznačují elektronickým vstřikováním, vstřikovacím tlakem 2000 barů, nově navrženými ventily, zvětšenými válci, novým designem klikové hřídele, elektronickým řízením motoru EGR (recirkulace výfukových plynů) a DOC systémem (Dieselový oxidační katalyzátor).

Novinkou je chladicí systém se zvýšenou chladicí plochou, mezichladič, chlazení paliva a lepší je také proudění vzduchu či odsávání prachu. Tímto je podporována účinnost motoru a dlouhé servisní intervaly.

Možností je rovněž zvolení několika typů převodovek. 5stupňová mechanická s až 30 vpřed a 15 převody vzad, 5stupňová s řazením pod zatížením. Pro modely 5 DF Ecoline je k dispozici 5stupňová mechanická převodovka s 30 stupni vpřed a 15 vzad. Modely GS mají ve výbavě systém Stop & Go.

Jak je u speciálu požadováno, i nové modely mohou být osazeny nářadím jak vpředu, vzadu, tak mezi nápravami. Na výběr je široká škála čerpadel o nejrůznějším průtoku oleje. Standardem jsou tři rychlosti otáček PTO 540, 540 Eco a 1000, další jsou volitelné. Zdvihací síla je v zadní části traktoru až 2800 kilogramů (závisí na modelu). Informační centrum v přístrojové desce informuje řidiče o všech provozních podmínkách traktoru. Všechny ovládací prvky jsou přehledně umístěny a barevně odlišeny. Novinkou je na výběr až z šesti typů sedaček pro řidiče (různé materiály, zavěšení, možnosti nastavení).

Autor: Milan Jedlička
Foto: Deutz-Fahr

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.