TECHAGRO (7.–11. 4. 2024). Mezinárodní veletrh zemědělské techniky
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Dieci Agri Max Power X2 s novou převodovkou HVT-1 pro větší všestrannost, výkon a efektivitu

Zveřejněno: 2. 5. 2023

Společnost Dieci opět vsadila na technologii a přináší vysoce výkonné teleskopické manipulátory se skutečnými výhodami pro obsluhu v různých odvětvích. V zemědělském sektoru, kde se práce vyznačuje sezónností a napjatými cykly, je nezbytné spoléhat na řešení, která umožňují maximální výkon, optimalizaci nákladů, času a dlouhodobých investic.

Společnost Dieci opět vsadila na technologii a přináší vysoce výkonné teleskopické manipulátory se skutečnými výhodami pro obsluhu v různých odvětvích.

Tato myšlenka vedla k vytvoření modelu Dieci Agri Max Power X2, který kombinuje nejvýkonnější zemědělský teleskopický manipulátor v zemědělské řadě Dieci s inovativní technologií HVT-1, vyrobenou ve spolupráci se společností Dana Inc. Poprvé je manipulátor poháněn touto převodovkou, která poskytuje větší všestrannost, výkon a efektivitu.

Zemědělské manipulátory jsou víceúčelová vozidla, ideální pro práci v různých odvětvích, jako je chov hospodářských zvířat, pěstování zemědělských plodin a zahradnictví. Maximalizace výkonu těchto strojů při současném zamezení plýtvání palivem a maximalizaci produktivity je výzvou, kterou společnost Dieci vyřešila převodovkou HVT-1.

Převodovka HVT-1.
Převodovka HVT-1.

Tato převodovka Dieci s technologií Power Split pracuje na principu plynulé automatické změny otáček a točivého momentu, kdy mechanické a hydraulické součásti přizpůsobují svůj příkon momentálnímu výkonu stroje. Termostatický ventil v kombinaci s elektronickým ovládáním pohonu ventilátoru udržují konstantní teplotu oleje, a zajišťují tak snadnou regulaci plynulého pohybu a točivého momentu.

Nejdůležitější výhody, které převodovka HVT-1 poskytuje:

  • Rychlost jízdy až 50 km/h.

  • Maximální točivý moment na kola v klidovém stavu a při nízkých otáčkách pro těžké pracovní nasazení.

  • Rychlé a plynulé couvání.

  • Minimální spotřeba při nejvyšším výkonu.

  • Snížená hlučnost a vibrace.

  • Větší přesnost a lepší odezva při manévrování.

  • Větší trakce kol: komfortnější při tažení přívěsu na silnici.