Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

Exel Industries pociťuje změny předpisů v oblasti ochrany rostlin a krizi v cukrovarnictví

Zveřejněno: 13. 2. 2020

Francouzský koncern Exel Industries zaznamenal v prvním čtvrtletí finančního roku 2019–2020 (říjen až prosinec 2019) tržby ve výši 119,4 milionu eur.

Exel Industries mimo jiné vlastní značku Holmer

Ve fiskálním roce 2018–2019 zaznamenala společnost Exel Industries celkové příjmy ve výši 776,7 milionu eur. Asi 62 % příjmů bylo realizováno v Evropě, kde má společnost 40 výrobních a prodejních míst.

V prvním čtvrtletí se snížily prodeje postřikovačů - Exel Industries vlastní značky Agrifac, Berthoud a Hardi. Generální ředitel koncernu Exel Industries Yves Belegaud zmínil, že objednávky na postřikovače přichází pomalu. Může za to změna předpisů v používání chemie při ochraně rostlin v západní Evropě, situace ohledně půdy na Ukrajině a silné sucho v Austrálii. "Lepší vývoj cen zemědělských komodit a zmírnění obchodního napětí mezi USA a Čínou – to by nám mělo umožnit stabilizovat naše tržby na úroveň předchozího fiskálního roku," řekl generální ředitel.

Exel Industries vlastní i značku Holmer. Evropské cukrovarnictví je stále zasaženo krizí, takže se poptávka po sklízečích cukrové řepy snížila.

Autor: Exel Industries, profi.de
Foto: Exel Industries

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.