50 let Kubota v Evropě. Akční nabídka modelů řad M5 a M5N.
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Firma Lely minulý rok prodala rekordní počet dojících robotů Astronaut A5

Zveřejněno: 23. 3. 2020

Dojící robot Lely Astronaut A5 byl poprvé představen v roce 2018 a hned v roce 2019 generoval rekordní prodeje.

Dojící robot Lely Astronaut

Rostoucí adaptace robotiky v mlékárenství po celém světě zvýšila obrat firmy Lely o 46 % na 606 milionů eur. Rostly instalace dojících i krmících robotů, prudce vzrostl také prodej spotřebního materiálu a služeb. Tento nárůst obratu byl dosažen ve všech regionech, kde Lely působí, a byl patrný zejména na evropských trzích, kde je nyní robotika velmi oblíbená. V roce 2020 bude Lely i nadále investovat do výzkumu a vývoje, udrží si tak vedoucí postavení v oblasti robotiky. Firma Lely dostala ocenění Rodinný podnik roku. Dále získala certifikaci „skvělé místo pro práci“.

Letos se očekává mírný růst světové produkce mléka. Zpomalení hospodářského růstu, obchodní války, Brexit a samozřejmě šíření koronaviru - to vše bude mít také dopad na světové trhy s mlékem.

Lely Astronaut je neoblíbenějším jednomístným dojícím automatem i v České republice. „Díky hybridnímu rameni, které se díky vylepšené koncepci a elektrickým pístům vyznačuje minimální spotřebou tlakového vzduchu. Tím jsme snížili náklady na elektrickou energii o 20 %. Nové rameno je přesnější, rychlejší a velmi tiché, díky jeho práci se zvýšil výkon robota a tedy i množství vyprodukovaného mléka na krávu i na robota. Díky rozsáhlým testům životnosti jsme vybrali jen komponenty s nízkou potřebou pravidelné údržby a dlouhou životností, tím jsme snížili náklady na servis. Těmito zásadními změnami jsme dosáhli významně nižších nákladů na litr mléka,“ uvádí společnost AGRO-partner Soběslav.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Lely

1) čerpáno z materiálů Lely


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.