Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 27.4. – svátek slaví Jaroslav

First Green Industries: stroje zítřka již dnes

Zveřejněno: 22. 12. 2023

First Green Industries (FGI) vyrábí plně elektrické nakladače s nulovými emisemi a nízkou hlučností. Od počátku je navrhuje jejich vlastní vývojový tým, lidé, které práce ve FIRSTGREEN skutečně baví a kteří jsou kvalifikovaní, zkušení a pracovití vyznavači udržitelnosti a ohleduplnosti k životnímu prostředí. Jsou odhodláni jít cestou neustálého zdokonalování a inovací, jejichž cílem je poskytovat větší hodnotu jejich současným i potenciálním zákazníkům a partnerům.

Odvětví nakladačů, tradičně závislé na fosilních palivech, nyní prochází postupným přesunem směrem k elektrifikaci.

Klíčovými pilíři filozofie společnosti First Green Industries je inovativní portfolio výrobků s neustálým vývojem, rychlé dodávky strojů a náhradních dílů v kombinaci s vynikající předprodejní a poprodejní podporou jejich prodejců a koncových zákazníků. Jedná se sice o malou společnost, ale čím menší, tím flexibilnější, inovativnější a pečlivější dokáže být.

Cesta elektrifikace

Odvětví nakladačů, tradičně závislé na fosilních palivech, nyní prochází postupným přesunem směrem k elektrifikaci. Tento proces nabírá v poslední době na rychlosti díky neustále rostoucímu tlaku na ekologii a udržitelnost, a to nejen ze strany Evropské unie, ale i ze strany dalších světových organizací.

Elektrické nakladače jsou stále oblíbenější jak v Evropě, tak i na světovém trhu. S ohledem na svou velikost a funkce se stávají ideální volbou pro elektrifikaci. Elektrifikace v tomto segmentu není pouze koncepční myšlenkou, ale praktickou volbou s hmatatelnými přínosy.

Méně výkonné? Určitě ne

V odvětvích, jako je stavebnictví nebo zemědělství, existují obavy týkající se výkonu elektrických nakladačů ve srovnání s tradičními modely. Na rozdíl od některých názorů mají tyto elektrické nakladače často stejný, nebo lepší výkon než jejich dieselové protějšky. Jejich schopnost udržet provozní efektivitu po celou pracovní dobu posiluje jejich status efektivní alternativy ke konvenčním dieselovým strojům.

Model First Green Elise 700 lze převážet na podvalníkovém návěšu za dodávkou.
Model First Green Elise 700 lze převážet na podvalníkovém návěšu za dodávkou.

Příjemnější a zdravější pracovní prostředí

Přechod na elektrické alternativy pracovních strojů výrazně zlepšuje kvalitu ovzduší na pracovišti. Dieselová vozidla, zejména na staveništích nebo farmách se stacionárním provozem, přispívají ke špatné kvalitě ovzduší, což má krátkodobý i dlouhodobý vliv na zdraví pracovníků. Elektrické stroje eliminují emise výfukových plynů. Navíc pracují s nejnižší hlučností a minimálními vibracemi, čímž zlepšují bezprostřední prostředí pro obsluhu, pracovníky i zvířata.

Smykem řízené nakladače First Green Elise lze dálkově ovládat.
Smykem řízené nakladače First Green Elise lze dálkově ovládat.

Jaké jsou náklady?

Navzdory počátečním vyšším nákladům představují elektrické stroje z dlouhodobého hlediska ekonomičtější možnost. Rychle klesající náklady na baterie spolu s rozsáhlejší výrobou velkých výrobců činí tyto stroje dostupnějšími. Výrazné úspory nákladů na údržbu a pohonné hmoty znamenají, že návratnost investice do elektrického nakladače může být dosažena v relativně krátké době. Po uplynutí tohoto počátečního období pak stroje nabídnou značné roční úspory provozních nákladů.

Mnoho společností si je těchto výhod vědomo a očekává se, že díky tomu přechod na elektrické stroje ještě více zrychlí.

Navzdory počátečním vyšším nákladům představují elektrické stroje z dlouhodobého hlediska ekonomičtější možnost.
Navzdory počátečním vyšším nákladům představují elektrické stroje z dlouhodobého hlediska ekonomičtější možnost.

Cesta, která dává smysl

Neustálý vývoj v odvětví elektrických nakladačů směrem k elektrifikaci představuje významný krok k udržitelným postupům a je v souladu s celosvětovým úsilím o snížení emisí uhlíku a boji proti změně klimatu. Přijetí elektrické technologie v tomto odvětví signalizuje slibnou budoucnost, kde ekonomická efektivita a odpovědnost k životnímu prostředí jdou ruku v ruce.

V rámci našeho širokého portfolia nabízíme stroje pro každou pracovní výzvu:

  • First Green Elise CBL – dálkově ovládaný bezkabinový stroj

  • First Green Elise 700 – Menší a rychlejší, který se snadno naloží i za vůz

  • First Green Elise 900 – Střední nakladač pro každou práci

  • First Green Elise 1200 – Perfektní pro těžké úkoly

  • First Green MiniZ 400 – Kompaktní elektrický pásový nakladač

Vyberte si z nabídky inovativních strojů First Green a získejte výkon, na který se můžete spolehnout!