Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 14.5. – svátek slaví Bonifác

Granero Vlasatice mění majitele za dánskou společnost FirstFarms

Zveřejněno: 30. 5. 2018

Dánská společnost FirstFarms A/S koupila společnost GRANERO Vlasatice s.r.o., kterou od roku 2006 vlastnila dánská společnost Tjekkiet Invest a.s. GRANERO Vlasatice s.r.o. hospodaří na území České republiky, respektive na jižní Moravě na přibližně 1000 ha půdy a zabývá se jak rostlinnou, tak živočišnou produkcí – a to je důvod zájmu společnosti FirstFarms.

Granero Vlasatice je významným producentem vepřového masa.

Společnost FirstFarms A/S získala společnost Tjekkiet Invest a.s., tedy 100% vlastníka zemědělského podniku GRANERO Vlasatice s.r.o., za cenu 60 milionů dánských korun. V živočišné produkci se GRANERO Vlasatice s.r.o. věnuje chovu prasat. "Zemědělská výroba ve východní Evropě je na velmi dobrém vývoji. Cena pozemků se zvyšuje a poptávka po vepřovém mase je vysoká, říká Anders H. Nørgaard, generální ředitel FirstFarms, v tiskové zprávě.

GRANERO Vlasatice s.r.o. má celkem dvě místa, kde chová prasata s celkovou produkcí 72 000 jatečných prasat. Podnik hospodaří přesně na 1 150 hektarech, z čehož 929 hektarů patří řepce a obilovinám.

FirstFarms A/S aktivně investuje do zemědělských podniků ve východní Evropě. Své farmy jak s rostlinnou, tak živočišnou produkcí má v Maďarsku, Rumunsku a na Slovensku. Sídlo má však v Dánsku.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Granero Vlasatice

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.