Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Intenzivní kypřič s hvězdicovými disky je k dispozici s větším pracovním záběrem

Zveřejněno: 26. 8. 2021

Intenzivní kypřič s hvězdicovými disky X4 německé firmy Kerner je k dispozici s pracovním záběrem 6,20 metrů. Jde o všestranný stroj pro celoplošné mělké zpracování půdy, předseťovou přípravu a hluboké kypření půdy.

Kerner X4 je konstruován pro mělké, celoplošné zpracování strniště, dále pak pro hluboké kypření a drobení až do hloubky 30 cm a rovněž příprava seťového lože patří mezi standardní využití tohoto nářadí. Zdroj foto - tisková zpráva Kerner

Německý výrobce Kerner, který se zabývá výrobou techniky pro zpracování půdy a setí, obohatil řadu intenzivních kypřičů s hvězdicovými disky s označením X4 o model s pracovním záběrem 6,20 metrů. Stroj se začal sériově vyrábět loni.

Kerner X4 (čtyřřadé uspořádání) je konstruován pro mělké, celoplošné zpracování strniště, dále pak pro hluboké kypření a drobení až do hloubky 30 cm a rovněž příprava seťového lože patří mezi standardní využití tohoto nářadí. Čtyřřadý kypřič disponuje vzdáleností slupic 27 cm. Díky možnému odpojení zadního válce lze provádět podrývání půdy bez zpětného utužení. Uspořádání slupic umožňuje jízdu bez bočního tahu, což je jeden z předpokladů využití systémů navádění a autopilotů.

Rychloupínací systém Connect 40.  Zdroj foto - tisková zpráva Kerner
Rychloupínací systém Connect 40. Zdroj foto - tisková zpráva Kerner

X4 si dobře poradí i s velkým množstvím rostlinných zbytků. Pracovní hloubku lze nastavit plně hydraulicky z kabiny traktoru.

Rychloupínací systém Connect 40 ve standardním provedení umožňuje výměnu různého nářadí pouhým kladivem.

Díky dostupné široké nabídce příslušenství je X4 všestranným strojem. Mezi pracovní orgány se řadí radličky se symetrickým uspořádáním (k dostání jsou v různém provedení pro mělké nebo hluboké zpracování půdy). K dispozici jsou různé typy jištění. Hvězdicové disky jsou jištěné prostřednictvím pryžových elementů a jsou bezúdržbové. Zadní válec lze odlehčit při práci v lehkých půdách. K dispozici jsou různé typy válců pro různé podmínky. Stroj lze vybavit různými typy zavlačovačů. Volitelně lze stroj vybavit "inteligentní ojí" – váha z kypřiče je přenášena na zadní nápravu traktoru (pro zvýšení trakce).

Kerner X4 je k dostání v pracovních záběrech 4,60 m, 5,20 m, 5,70 m a 6,20 m.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Kerner

1) z podkladů Kerner, Agromex


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.