Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Jenz odkryl nové štěpkovače. Cobra nabídne mnohem víc

Zveřejněno: 7. 2. 2018

Jenz od roku 2006 dodává na trh mobilní štěpkovače v nejrůznějších verzích. Svůj nejnovější výtvor představil na veletrhu Agritechnica – stroj s názvem Chippertruck 2.0.

Jenz Chippertruck 2.0

Jako podvozek nově slouží MAN TGS 28.500 6x4-4 nebo MAN TGS 33.500 6x6 Euro 6c o výkonu 500 koní. Původní verze měla maximální točivý moment 2300 Nm, nyní je to 2500 Nm. Nová generace motorů Euro 6c spotřebovává ještě méně nafty. Také hmotnost motoru se snížila. Štěpkování je velmi náročnou operací pro motor. Proto není divu, že stejný motor nalezneme i v traktoru Fendt 1050 Vario. Motor poskytuje konstantní vysoký výkon a spolupracuje s novou automatickou převodovkou. Označení Cobra znamená, že je podvozek MAN opatřen otočnou kabinou pro dokonalý výhled do všech stran. K dispozici je i klasická kabina MAN, ale s upravenou zadní stěnou rovněž pro dobrý výhled dozadu na štěpkovač.

Zdokonalené ovládání

K mobilním štěpkovačům Jenz patří ovládací systém easygreen. Ten byl inovován a vznikl ovládací systém easy2, který obsahuje dotykový displej easy2TOUCH, joystick easy2SELECT a konzolu easy2CONTROL. Stroj se přes tento systém ovládá jednoduše. Joystick disponuje devíti programovatelnými tlačítky s pamětí. Celkově systém dokáže zautomatizovat opakující se procesy a  tím výrazně ulehčit práci. Všechna provozní data se ukládají a proto je možné informace přenášet například přes USB disk. Systém easy2 je k dispozici k verzi Cobra.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Jenz

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.