Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

John Deere zahájil výrobu obličejových štítů pro zdravotnické pracovníky

Zveřejněno: 14. 4. 2020

John Deere ve spolupráci s Iowa Department of Homeland Security a sdružení výrobců začal vyrábět ochranné obličejové štíty v John Deere Seeding Group v Moline ve státě Illinois. Štíty jsou vyráběny 3D tiskárnou.

Výroba obličejových štítů v John Deere

John Deere zpočátku vyrobí 25 000 obličejových štítů, které uspokojí okamžité potřeby zdravotnických pracovníků v USA. Objednáno je však dostatečné množství materiálu pro výrobu až 200 000 obličejových štítů.

Zaměstnanci skupiny John Deere Seeding Group podporují speciální projekt a dodržují rozsáhlá bezpečnostní opatření přijatá v celé společnosti John Deere. Ke včerejšímu datu bylo ve státě Illinois evidováno celkem 1 710 potvrzených případů nákazy novým typem koronaviru.

Výroba ochranných obličejových štítů je jednou z mnoha iniciativ, které zaměstnanci provedli v reakci na pandemii koronaviru v USA. Z minulých iniciativ můžeme vypsat například darování potravin do potravinových bank, výrobu přibližně 18 000 ochranných obličejových štítů pro zaměstnance továrny nebo šití látkových masek.

Společnost John Deere není jediná, která využila výrobní kapacity pro výrobu ochranných pomůcek. Massey Ferguson rovněž vyrábí štíty za pomocí 3D tisku. JCB zase začal vyrábět místo kabin ocelová pouzdra pro zcela nové plicní ventilátory od společnosti Dyson.

Přečtěte si také - Jak COVID-19 zasahuje do výroby zemědělské techniky po celém světě

Autor: John Deere1)
Foto: JD, MF a JCB

1) redakčně upraveno

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.