Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 30.4. – svátek slaví Blahoslav

John Deere zažaloval společnost AGCO, potkají se u soudu

Zveřejněno: 5. 6. 2018

John Deere oznámil, že 1. června zahájil soudní řízení proti korporaci AGCO, pod kterou spadají značky Fendt či Massey Ferguson.

Soudní spor se týká technologií použitých u secích strojů.

Důvodem soudního sporu je to, že si John Deere stěžuje na porušení 12 patentů, které měla korporace AGCO zneužít ve svůj prospěch. Společnost AGCO totiž v roce 2017 převzala výrobce Precision Planting, který před převzetím úzce spolupracoval s firmou John Deere. Precision Planting vyrábí komponenty do secích strojů pro nejrůznější výrobce zemědělské techniky.

John Deere uvádí, že výsevní systém SpeedTube a 11 dalších patentů, vyvinul společně s firmou Precision Planting a tudíž jsou duševním vlastnictvím společnosti John Deere. John Deere dále tvrdí, že v době vývoje si nechal patentovat ochranu svých vynálezů, které zvyšují přesnost setí. Patentované technologie využívá John Deere u svých secích strojů ExactEmerge.

Jelikož John Deere nebyl u převzetí společnosti Precision Planting korporací AGCO a jedná se prý o jeho patenty, korporaci AGCO zažaloval.

Není to poprvé, kdy se John Deere ocitl u soudu. Nedávno zažaloval amerického výrobce postřikovačů za to, že k marketingovým účelům používal zeleno-žlutou barvu, vědomě klamal zákazníky a tím vytvářel zmatek na trhu.

Jeden ze systému, které si John Deere nárokuje.

Autor: Milan Jedlička
Foto: koláž Agroportal24h.cz

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.