Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 18.4. – svátek slaví Valérie

Joskin představil novinky

Aktualizováno: 2. 12. 2016

Belgický výrobce Joskin letos představil novinky ve svém výrobním programu. Mezi produktové portfolio tohoto výrobce patří kejdové cisterny, návěsy, rozmetadla hnoje, přepravníky na zvířata, cisternová ramena a aplikační stroje. Mezi nově představené stroje právě patří rozmetadlo a aplikátor.

Joskin

Pro zemědělce, kteří hledají vysoce kompaktní a kvalitní rozmetadlo chlévské mrvy, Joskin nabízí nové rozmetadlo řady Tornado3 - model T5011/11V (11m3). Délka nákladového prostoru byla snížena na 5,00 m. Rozmetadlo je stabilnější díky nízkému těžišti. Mezi přednosti rozmetadla patří vysoká odolnost proti opotřebení, snížená pohotovostní hmotnost a dobrá viditelnost na rozmetadlo z kabiny traktoru. Aplikační válce jsou umístěny vertikálně. Jsou vyrobeny z odolného materiálu (219 mm). 

Další představenou novinkou je, jak je v úvodu naznačeno, aplikátor SOLODISC XXL s pracovním záběrem až 8,25 m (k dispozici jsou pracovní šířky 6,75 m, 7,5 m a 8,25 m), který umožňuje aplikovat kejdu do travních porostů nebo kukuřice. Oproti menším předchůdcům je nový aplikátor stabilnější a nově může být vybaven hydraulickým vyrovnáváním tlaku mezi velkými kotouči (průměr 400 mm). Disky jsou zavěšeny na otočném nosiči. Mezi volitelnou výbavu patří například automatické přepínání sekcí aplikátoru. Přípojná zařízení na aplikaci kejdy do porostů jsou klíčovým produktem firmy Joskin.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Joskin

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.