Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 28.4. – svátek slaví Vlastislav

Kohler představuje nový spalovací motor na vodík

Zveřejněno: 22. 3. 2024

Společnost Kohler Engines představila svůj nový motor Kohler Direct Injection Hydrogen (KDH), spalovací motor na vodík. Tento krok plynule navazuje na trvalý závazek společnosti Kohler Engines vyvíjet špičkové technologie se sníženým dopadem na životní prostředí, jakož i na vyvíjející se situaci v oblasti motorů, která je stále více ovlivňována nutností dekarbonizace a hledáním životaschopných alternativních řešení.

Nový motor Kohler Direct Injection Hydrogen.

Nová průkopnická technologie vodíkových motorů je poprvé použita v odvozeném motoru Kohler Direct Injection Hydrogen 2504 TCR, který využívá výhod konvenční architektury spalovacího motoru, ale nahrazuje naftu vodíkem. Toto nové řešení motoru zachovává stejnou instalaci ve stroji, rozměry, hřídele a výkon jako konvenční dieselové motory, přičemž využívá bezuhlíkové řešení.

Společnost Kohler Engines investuje do řady inovativních technologií pro zvýšení energetické účinnosti, pečlivě přizpůsobených různým požadavkům strojů. Mezi těmito řešeními se jako všestranné ekologické energetické palivo s rychle se rozvíjející technologií objevil vodík. Vodík, který je známý svým širokým rozsahem hořlavosti je příslibem čistšího alternativního paliva pro spalovací motory.

Vodík hraje klíčovou roli při snižování emisí a skleníkových plynů díky své schopnosti poskytovat čistou a vysoce účinnou energii. Nejvýraznější vlastností vodíku jako paliva je jeho přirozená schopnost vyrábět energii spalováním bez vzniku oxidu uhličitého (CO2). To znamená, že vodík jako palivo umožňuje nulovou uhlíkovou stopu spalovacích motorů.

Vodíkový spalovací motor Kohler Direct Injection Hydrogen je navržen pro širokou škálu aplikací. Závazek společnosti Kohler Engine poskytovat výrobcům OEM pohodlné řešení je patrný z toho, že nebudou nutné žádné zásadní změny v motorovém prostoru, protože toto řešení vyhovuje současným rozměrům kompaktních vznětových motorů.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Kohler

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.