Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 24.4. – svátek slaví Jiří

Kotte vybaví cisterny hydraulickou hnací nápravou, která má snížit prokluz hnacích kol traktoru

Zveřejněno: 13. 5. 2020

Jemné, sypké a mokré půdy vždy komplikují jízdu se zemědělskými cisternami nebo návěsy. Proto německý Kotte rozšiřuje svůj sortiment v oblasti podvozků o hydraulickou hnací nápravu Agro Drive od firmy BPW.

Cisterna Kotte

S ohledem na stále zkracující se časová okna pro aplikaci hnojiv a zvyšující se požadavky na ochranu půdy má podle firmy Kotte hnací náprava u cisterny řadu výhod. Ochrany půdy lze dosáhnout snížením prokluzu hnacích kol traktoru. S pomocí hnací nápravy lze aplikovat statkové hnojivo i za obtížných půdních podmínek, na vlhké půdě či na svahu. Hnací náprava cisterny se aktivuje jen v nutných případech a klesá tedy potřeba tažného výkonu traktoru. Lehké traktory tak mohou tahat větší cisterny.

Hnací náprava Agro Drive od firmy BPW může být kombinována se všemi systémy odpružení (listové, pneumatické nebo hydraulické), standardem bude i systém kontroly tlaku v pneumatikách od výrobce PTG. Firma BPW hnací nápravu představila v roce 2017 na veletrhu Agritechnica 2017. Hnací nápravu využívají i jiní výrobci zemědělské techniky.

Přečtěte si také

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Kotte

1) z podkladů Kotte


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.