Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 18.4. – svátek slaví Valérie

Kotte vyvinulo nový systém plnění cisteren

Zveřejněno: 11. 1. 2018

U moderních aplikačních cisteren je jejich výkonnost stále důležitější kvůli přísnějším podmínkám a stanovených nařízení ohledně aplikace hnojiv. V kratší době je stále častěji nutné použít minimálně stejnou nebo daleko výkonnější cisternu. Cisterny tak často musí mít výkonnější čerpadla, hadice o větším průměru či podstatně větší objem.

TwinFlow

V mnoha případech však byly legální rozměry, především co se týče šířky vozidla, vyčerpány. Čerpadlo musí být navíc prostorově uspořádáno tak, aby mohlo využít svůj výkonový potencionál.

Aby společnost Kotte zvýšila výkonnost cisteren a při tom plnila zákonem stanovené rozměry vozidel, vyvinula systém TwinFlow. Systém by měl představovat významnou výhodu, že namísto kontinuálního sacího potrubí je použit systém TwinFlow, který v sacím potrubí umožňuje "rozvětvení" do dvou "sacích jader". Čerpadlo je navíc optimálně umístěno. Obvykle se k ochraně čerpadla před cizími tělesy používají lapače kamenů se zařízeními pro řezání. Zařízení s lapačem kamenů s průchodem více než 10 000 litrů za minutu nelze obvykle instalovat v souladu se zákonem stanovenou šířkou vozidla. Systém TwinFlow může být instalován v jakémkoli sacím potrubí tak, aby byly dosaženy předepsané šířky, slibuje výrobce.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Kotte

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.