Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Krone představilo řezačku s unikátní výškově nastavitelnou kabinou!

Aktualizováno: 8. 9. 2017

Rodinná firma Krone představí své nejnovější řezačky řady BiG X na nadcházejícím veletrhu Agritechnica 2017 v Hannoveru.

Krone

Tři nové modely - BiG X 680, BiG X 780 a BiG X 880 - doplní řadu samojízdných sklízecích strojů. Celkem tedy bude k dispozici 12 strojů s výkonem od 490 do 1100 koní.

Nové modely se nyní představily v akci v Itálii. Na první pohled jasně rozeznáte, že se jedná o novinku. Nové řezačky mohou být jako první na světě vybaveny výškově nastavitelnou kabinou! Na veletrhu Agritechnica 2017 bude tento systém prezentován na modelu BiG X 880.

Po stisknutí tlačítka (ze sedadla řidiče) může obsluha na hydraulickém "výtahu" zvednout celou kabinu o 70 cm. Obsluha tak bude mít dokonalý výhled na sklízenou plodinu a návěs, který pojede vedle ní. Aktivováním této funkce bude kabina vyzdvižena nahoru, tudíž se výrazně sníží i hluk v ní. Kabina též disponuje stěračem, který má záběr přes celou plochu.

Novinky také uvnitř

K řezačkám je nově k dispozici balíček OptiMaize, to jsou 4 různé řezací bubny s určitým počtem nožů. Verze se označují S, M, L či XL. Některé řezací bubny mají rovnou dvě verze v jednom, například S a XL. OptiMaize nabízí mnoho technických řešení v oblasti řezacích bubnů. Kompletní nebo poloviční sada nožů poskytuje dokonalou flexibilitu při jakékoli délce řezanky. Montáž nožů je velice rychlá, takže vám přestavba řezačky z OptiMaize S na XL zabere minimum času. Hledáte-li ještě komfortnější řešení, můžete využít nové planetové převodovky integrované s řemenicí „VariLOC“, pomocí které přepnete z S na XL za pár minut.TIP: Nový víceúčelový vůz AX od Krone

VariLOC je převodovka integrovaná v řemenici řezacího bubnu. Jednoduchým přepnutím otáček bubnu z 1250 ot/min na 800 ot/min pomocí standardního otevřeného klíče můžete zvětšit rozsah délek řezanky u řezacího bubnu až o 53 %. Tento systém umožňuje během okamžiku přecházet z dlouhé řezanky na krátkou a naopak. Můžete vyhovět různým požadavkům zákazníků bez dalších nároků na přestavbu nebo složité plánování sklizně. Ve spojení s novým válcovým kondicionérem s 105/123 zuby (s rozdílem otáček 30 %) nebo diskovým kondicionérem bude z vašeho BiG X dokonale všestranný stroj („Allrounder“), se kterým dosáhnete maximální míry flexibility.

Tři nové modely řezaček BiG X mají motory Liebherr. BiG X 880 je osazena 16l motorem V8, který dokáže nabídnout výkon 898 koní.

Podle společnosti Krone je dalším impozantním rysem nového sklízecího stroje jeho manévrovatelnost, kterou lze dosáhnout prostřednictvím nezávislého zavěšení kol. Kromě toho může být nová BiG X vybavena pneumatikami 900/60 R42, které zvyšují světlou výšku, minimalizují tlak na půdu a zvyšují komfort obsluhy.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Krone

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.