Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Kubota investuje do SeeTree, specialisty na monitorování stromů

Zveřejněno: 3. 4. 2021

Kubota investovala 30 milionů dolarů do izraelského startupu SeeTree, specialisty na monitorování zdraví stromů. Startup SeeTree byl založen v září 2017 v izraelském Tel Avivu. Její kanceláře nacházející se v Kalifornii a Brazílii zaměstnávají více než sto osob včetně odborníků na umělou inteligenci a agronomů.

SeeTree nabízí arboristům službu pro sledování a správu zdraví každého ovocného stromu

SeeTree nabízí arboristům službu pro sledování a správu zdraví každého ovocného stromu. Potřebné informace čerpá ze snímků pořízených drony a senzory v terénu. V roce 2019 založila Kubota v Japonsku a Evropě „Inovační centrum“, divizi odpovědnou za zakládání nových podniků, produktů a služeb. Tato divize má pomoci v rozvoji technologií prostřednictvím partnerství s externími společnostmi, jako jsou začínající podniky, startupy, výrobci, výzkumné ústavy a univerzity.

„Díky naší investici do SeeTree podniká Kubota další krok k urychlení zavádění inovací v automatizaci. Pěstitelům ovoce pomáhá sledovat zdraví stromů, snižovat náklady a zlepšovat kvalitu,“ uvedl Peter Van Der Vlugt, výkonný ředitel Inovačního centra pro Evropu.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Kubota

1) z podkladů Kubota

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.