Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 29.4. – svátek slaví Robert

Kuhn FC 3515 R – nový žací stroj s válcovým kondicionérem

Zveřejněno: 15. 9. 2023

Kuhn doplňuje svou řadu žacích strojů s válcovým kondicionérem o nový model Kuhn FC 3515 R s vertikálním sklápěním do přepravní polohy a pracovním záběrem 3,50 metru.

Kuhn FC 3515 R – nový žací stroj s válcovým kondicionérem.

Žací ústrojí nového modelu Kuhn FC 3515 R se sklápí až do úhlu 126°, čímž je dosaženo maximální kompaktnosti při přepravě a optimálního vyvážení hmotnosti na zadních kolech traktoru.

Žací stroj Kuhn FC 3515 R je vybaven kondicionérem SQUAREFLEX. Válce o velkém průměru (24 cm) mají speciální profil. Některé díly vyrobené z materiálů, jako je hliník, umožňují omezit celkovou hmotnost válcového kondicionéru na obvyklou hmotnost prstového kondicionéru. Tato konstrukce zajišťuje efektivní úpravu všech druhů materiálů (vojtěška, žito atd.) s vysokým výkonem při minimalizaci doby údržby.

Žací stroj Kuhn FC 3515 R je samozřejmě vybaven žací lištou OPTIDISC ELITE, která je proslulá svou robustností a kvalitou řezu za všech podmínek. Tato žací lišta nevyžaduje žádnou údržbu a standardně využívá systém rychlého upevnění nožů FAST-FIT.

Díky systému odpružení LIFTCONTROL je zajištěno optimální kopírování terénu a konstantní výška strniště. Systém je spolehlivým typem jištění, který při nárazu lišty na překážku a její vytočení o 11° lištu přizvedne a poté umožní její vytočení až do úhlu 25°. Tím je umožněno šetrné překonání překážky a automatický návrat žací lišty do pracovní polohy. Osa otáčení se nachází ve velké vzdálenosti od prvního žacího disku. To umožňuje spolehlivou ochranu i levé strany žací lišty žacího stroje Kuhn FC 3515 R, která je blíže k traktoru.

Pro farmy nacházející se ve velmi kopcovitých oblastech nebo se středně velkými traktory je jako volitelné vybavení k dispozici u nového modelu žacího stroje Kuhn FC 3515 R přizpůsobitelná protizávaží na levé straně stroje.