Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 27.4. – svátek slaví Jaroslav

Kvalitní komponenty v kejdové technice aneb není hadice jako hadice

Zveřejněno: 8. 3. 2024

V portfoliu českého prodejce T-AGRO CZ jsou komponenty pro kejdovou techniku důležité a jelikož je kvalita při výběru dodavatele vždy na prvním místě, vsadili tedy na jistotu pečlivě vybraného výrobce Merlett Techniplastic s.p.a, od roku 2019 patřícího do skupiny Continental.

V portfoliu českého prodejce T-AGRO CZ najdeme komponenty pro kejdovou techniku.

Hadice Arizona Superelastic

U nás dobře známá a časem prověřená je fekální hadice Arizona Superelastic používaná především v rozměrech 6“ (152 mm) a 8“ (203 mm). Již zde najdeme významné rozdíly oproti jiným výrobcům, asi k nejdůležitějším patří plastová spirála z plného profilu, která nahradila jinde často používanou vsunutou dutou spirálu. Tento plný profil spirály byl původně vyvinut pro komerční použití v nepřetržitém provozu a je odolný vůči nárazu. Hadice je vyrobena z kvalitní granulované směsi a také tloušťka stěny je silnější než u konkurenčních hadic.

Hadice Arizona Superelastic.
Hadice Arizona Superelastic.

Vacupress Flex – královna mezi…

Mezi sací a tlakové se řadí dvouvrstvá hadice Vacupress Flex. Je velmi flexibilní i při nízkých teplotách i přesto, že místo spirály z tvrdého PVC je zde použita pevnější pozinkovaná ocelová spirála, která je vložená do první vrstvy. Uprostřed je polyesterová výztuž mezi první a druhou vrstvou PVC. Tato hadice má tedy hladkou vnitřní i vnější stranu.

Dvouvrstvá hadice Vacupress Flex.
Dvouvrstvá hadice Vacupress Flex.

…a jakou hadici pro aplikátory

Pro aplikátory, zejména pro použití s rozdělovači vlečných hadic, je asi nejčastější „vlečná“ hadice Luisiana Superelastic, která se vyrábí v rozměrech 38, 40 a 50 mm.

Má velmi vysokou odolnost vůči UV záření. Především se ale u výroby používá vyšší obsah změkčovadel, který dodává hadici vysoký stupeň pružnosti. To je v této oblasti mimořádně důležité i pro použití silnějších stěn hadice.

Hadice Luisiana Superelastic.
Hadice Luisiana Superelastic.

Všechny tyto hadice jsou používány u OEM (Original Equipment Manufacturer) jako hadice do prvovýroby, tedy pro základní vybavení stroje. Samozřejmě má výrobce v nabídce nespočet dalších hadic, některé z nich jsou také k dispozici v prodejní síti T-AGRO CZ.

Hadicemi to ale nekončí…

Hadicemi to u dílů pro kejdovou techniku samozřejmě nekončí. Mezi další důležité dodavatele patří firma Metalltechnica Zannolo (MZ) se svou paletou komponentů, jako jsou šíbry, sifony, trojcestné ventily a podobně nebo také výrobce vývěv Hertell. O technických specificích těchto produktů napíšeme v některém z dalších článků.

— kontakty —

T - AGRO CZ, s.r.o.

Březina 301, 666 01 Tišnov

E: t-agro@t-agro.cz   T: +420 549 412 064   WWW: https://www.t-agro.cz/