Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Letiště Dublin potřebuje 200 traktorů na odklízení sněhu

Zveřejněno: 26. 11. 2018

Zimní období nastalo a v případě sněhové nadílky je nutné na letištích zajistit odklízení sněhu. Letiště Dublin na letošní zimní sezónu potřebuje ohromné množství techniky, která musí být non-stop v pohotovosti.

Letiště musí být připraveno na sněhovou nadílku. Dráhy a ostatní plochy na letišti se zbavují sněhu, ledu, či námrazy, aby letadla mohla zabrzdit. K tomu je zapotřebí velké množství techniky, obzvláště, když se jedná o velké letiště, jako je Dublin. Je ale nereálné, aby tolik techniky letiště vlastnilo. Odklízení sněhu a jinou činnost spojenou s údržbou letištních ploch, má na starosti externí společnost. V případě letiště Dublin je to společnost Elite Environmental.

Společnost Elite Environmental tak musí zabezpečit bezproblémový provoz letiště i za sněhové kalamity. Jelikož ani společnost Elite Environmental nedisponuje potřebným množstvím techniky na odklízení sněhu na letišti Dublin, před sezónou vyzvala na svém Facebooku všechny řidiče traktorů, aby pomohly s odklízením sněhu.

Elite Environmental potřebovala 200 zkušených řidičů traktorů, přičemž jim zajistí kompletní školení pro práci na letišti. Společnost také uvedla, že řidiči musí být nepřetržitě k dispozici v případě sněhové nadílky. A to není vše, společnost také hledala obsluhy k dalším svým sedmi kolovým nakladačům, které slouží pro nakládání sněhu.

Začátkem tohoto roku už bylo na letišti v Dublinu zprovozněno 41 traktorů New Holland. Traktory pracovaly 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. Kromě řidičů byli k dispozici i tři servisní technici.

Letiště Dublin se nachází v Collinstowne v hrabství Fingal v Dublinu. Je to největší letiště v Irsku - v roce 2007 prošlo jeho branami více než 23,2 milionů pasažérů. Letiště se nachází asi 10 kilometrů severně od centra města Dublin.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Letiště Dublin

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.