Pozvánka na Polní den společnosti HORSCH. Ždírec 26. 6. 2024 od 9:30 hod.
Dnes je 3.5. – svátek slaví Alexej

Liebherr staví v Alsasku nový výrobní závod

Zveřejněno: 6. 7. 2023

Společnost Liebherr-France SAS se sídlem ve francouzském Colmaru je zodpovědná za vývoj a výrobu pásových rypadel skupiny Liebherr.

Očekává se, že plánovaný výrobní závod Liebherr v Nambsheimu pro svařování komponentů a kabin poskytne více než 300 nových pracovních míst.

V rámci svého úsilí o posílení místních dodavatelských řetězců plánuje společnost Liebherr-France SAS v roce 2025 otevřít v průmyslovém parku EcoRhena v Nambsheimu (Alsasko, Francie) nový výrobní závod na výrobu svařovaných komponentů a předmontážní a montážní práce pro kabiny řidiče. Společnost Liebherr investuje 170 milionů eur na ploše přibližně 47 ha a vytvoří více než 300 pracovních míst.

Ve středu 21. června 2023 společnost Liebherr oficiálně představila investiční plány společnosti Liebherr-France SAS na rok 2025. Společnost Liebherr-France SAS již několik let plánuje přesunout některé činnosti do blízkosti svého stávajícího výrobního závodu v Colmaru, aby tak dále posílila svou konkurenceschopnost i dlouhodobou nezávislost.

Jedna výrobní oblast bude věnována výrobě důležitých svařovaných dílů pro portfolio stavebních strojů Liebherr, jako jsou pásová a mobilní rypadla. Jedná se o součásti podvozku nebo pracovního zařízení. Tato oblast bude nabízet širokou škálu technických profesí, mimo jiné v oblasti svařování, obrábění a strojírenství.

Kromě toho je plánována druhá výrobní oblast pro předmontážní a montážní práce na kabinách řidičů stavebních strojů Liebherr. Zde mají vzniknout pracovní místa například v oblasti montáže a logistiky.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Liebherr

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.