50 let Kubota v Evropě. Akční nabídka modelů řad M5 a M5N.
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Malé shrnovače pokosů s osvědčenou technikou Lift-prstů

Aktualizováno: 3. 12. 2016

Jednorotorové shrnovače píce od Krone jsou ve výrobním programu 2016 vybaveny standardně Lift-prsty. Pro Lift-prsty od Krone je charakteristická vpřed zahnutá špička prstu. Díky zahnutí prstů do záběru je píce při procesu shrnování do řádků nadzvedávána (tzv. Lift-efekt od firmy Krone). Znečištění píce je tak redukováno na minimum a kvalita píce je výrazně lepší.

Krone

Prokázal to i test DLG 6244, který porovnával shrnovače píce Krone s rovnými prsty bez zahnutí a s Lift-prsty. Přednosti Lift-prstů jsou podrobně popsány níže: Při stejné rychlosti jízdy a pracovní výšce jsou ztráty píce mnohem menší. Rychlost jízdy bylo možné zvýšit o 2 km/h, aniž by se zvýšily ztráty. Lift-prsty je možné nastavit při stejné rychlosti jízdy o 1 cm výš, takže dochází k menšímu znečištění píce. Ztráty se přitom nezvýší. 

Výhody pro zemědělce jsou jasné: Větší plošný výkon a vyšší výnosy z hektaru při minimálním znečištění píce. Lepší kvalita píce znamená v konečném důsledku více mléka ze základního krmiva. 

Jednorotorové shrnovače píce od Krone jsou k dispozici v pracovních záběrech od 3,5 m až do 4,6 m. Krone používá i u malých strojů tisíckrát osvědčenou techniku. Zejména bezúdržbové převodovky rotorů s robustní vodicí dráhou Duramax, kterou není třeba mazat. Krone na ni poskytuje tříletou záruku. Prstová ramena s Lift prsty jsou uložena v samomazných kuličkových ložiskách bez potřeby údržby. Silnostěnná ramena, 10,5 mm silné prsty a velký průměr závitů jsou zárukou jejich dlouhé životnosti, elasticity a stability.

Autor: Krone
Foto: Krone

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.