Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Manitou v Paříži ukázal novinky napříč sortimentem

Zveřejněno: 21. 7. 2019

Skupina Manitou představila na veletrhu SIMA v Paříži nové online služby pro celou zemědělskou produktovou řadu manipulační techniky. Kromě toho byly prezentovány četné inovace a nové modely v oblasti teleskopických, kloubových a smykem řízených nakladačů.

Novinka mezi kompaktními teleskopickými manipulátory – MLT 420-60 H

Jakožto francouzský výrobce nemohl Manitou chybět na tak významném zemědělském veletrhu, jako je SIMA v Paříži. Jeden z  nejkompaktnějších teleskopických manipulátorů na trhu má nyní v nabídce Manitou. Novinku s typovým označením MLT 420-60 H ocení zejména soukromí zemědělci, chovatelé skotu a uživatelé, kteří vyžadují u  manipulátoru kompaktní rozměry z  důvodu omezených prostor pro pohyb.

Trh s  kloubovými nakladači představuje silný potenciál, a  tak se na veletrhu představila nová řada kloubových nakladačů, která obsahuje osm modelů speciálně vyvinutých pro potřeby manipulace v  živočišné výrobě. V  závislosti na modelu je možné uzvednout 875 kg až 5  t při výšce zdvihu v  rozmezí 2,5 až 5,2 m. Dva modely MLA-T 516-75 H a MLA-T 533-145 V+ jsou vybaveny teleskopickým ramenem s  výškou zdvihu 5,20  m a  maximálně uzvednou 3,3 t.

V současné době je k dispozici pro stroje řady MLT Silent Force range (MLT 840/1040/961) a brzy i pro MLT NewAg systém aktivního vidění High View. Další inovací je systém automatic greasing system (AGS), který se postará o automatické mazání.

Nejúspěšnější teleskopické manipulátory MLT 625 dostaly možnost maximální rychlosti 40 km/h. Mezi jejich další vylepšení patří použití nového motoru plnící emisní normu Stage V a standardně jsou nyní k  mání s  Eco režimem či s  funkcí rychlého vyprazdňování. Na první pohled ale zaujme nový vzhled v souladu s koncepcí NewAG, která je použita rovněž u modelů MLT 840 a 1040. Na podzimním veletrhu Agritechnica v  Hannoveru uvidíme nový model MLT 961-145 V+ L s velmi tichou kabinou (72 dB).

Internet věcí, nebo Iot, je rostoucí trh. To si uvědomuje i Manitou, a tak od začátku letošního roku je každý nově vyrobený stroj standardně vybaven systémem umožňující zemědělcům nabídnout nové služby, které pomohou optimalizovat práci stroje.

Celý článek najdete v časopisu Agroportal24h.cz 1/2019. Máte-li o výtisk zájem, pište na e-mail milan@agroportal24h.cz

Autor: Milan Jedlička
Foto: Manitou

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.