Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Mistrovství Evropy v orbě v Opavě bylo zrušeno. Místo toho se bude konat Středoevropské mistrovství v orbě

Zveřejněno: 9. 7. 2020

37. ročník Mistrovství Evropy v orbě v Opavě byl definitivně zrušen. „Bohužel toto nebylo rozhodnutí Společnosti pro orbu CR, z.s., ale jsme nuceni ho respektovat,“ uvádí Společnosti pro orbu CR, z.s.

Soutěž v orbě

Vzhledem k zájmu několika zemí zúčastnit se soutěžního klání bylo rozhodnuto, že bude uspořádán 3. ročník Středoevropského mistrovství v orbě. Myšlenka středoevropského mistrovství se zrodila v roce 2015, kdy Ing. Jan Cholenský a Hermann Altmann z Rakouska přišli s nápadem zorganizovat tuto soutěž jako možnost setkání a porovnání kvality orby v kratším časovém úseku než pouze jednou ročně při ME a MS. Myšlenky se ujal výbor Společnosti pro orbu a v roce 2016 se uskutečnil první ročník této soutěže v Zábřehu.

Pozvánka
Pozvánka

Účast Maďarska, Rakouska, Slovinska, Chorvatska a České republiky zvýraznila kvalitu a vyzdvihla správnost této myšlenky. Středoevropské mistrovství je pořádáno jako otevřené, tedy mohou se jej zúčastnit i zástupci z dalších zemí mimo naše středoevropské teritorium.

Po dvou letech se v roce 2018 uskutečnil 2. ročník, tentokrát nedaleko Sankt Pöltenu v Rakousku. Rok 2020 drží kontinuální řadu této soutěže a její 3. ročník se uskuteční v původním termínu a ve stejné lokalitě, jako se mělo uskutečnit mistrovství Evropy. Tedy 18. a 19. září 2020 v Opavě na pozemcích Masarykovy střední zemědělské školy.

Autor: redakce Agroportal24h.cz
Foto: Milan Jedlička

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.