Víceúčelové rotační plečky GST BIOSTAR. Nástroj na celoplošnou mechanickou kultivaci
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Modrá záplava novinek z České Skalice

Zveřejněno: 15. 1. 2018

Na Firemním dnu Farmet v České Skalici byly představeny novinky od tradičního českého výrobce Farmet. Novinky byly následně představeny veřejnosti na světovém veletrhu Agritechnica 2017 v Hannoveru.

Farmet

Disky a dláta v hlavní roli

Novinkou v produkci je kombinovaný kypřič Triton, který ke zpracování půdy v jednom přejezdu využívá jak disky, tak dláta. Mezi jeho přednosti patří účinné rozřezání a promíchání rostlinných zbytků do zpracované půdy a hluboké zónové prokypření zajišťující vsakování vody. Stroj je tedy vhodný pro použití v těžkých půdách s velkým množstvím rostlinných zbytků. Disky půdu celoplošně zpracují až do hloubky 12-15 cm a následně dvě řady mohutných dlát půdu zónově prokypří až do hloubky 35 cm.

Dláta pro zapravování a urovnávání půdy

Další novinkou je dlátový čtyřřadý kypřič Terrix, který je k dostání ve dvou variantách. Stroj nalezne velmi široké uplatnění, dokáže mělce zpracovat půdu i hluboké kypření až do hloubky 35 cm. Terrix Dual má oproti Terrixu umístěna dláta tandemově a pracuje na principu postupného zpracování půdy do hloubky až 35 cm. Díky tandemovému uspořádání dlát má významně nižší tahový odpor se zachováním kvality kypření.TIP: Kultivátor pro inteligentní zemědělství

Pro menší farmáře

Secí stroj Falcon Compact konstrukčně vychází z modulárních secích strojů Falcon PRO. Jak označení napovídá, je podstatně menší. Cílem Farmetu je nabídnout výhody modulárního secího stroje i pro menší farmáře s výměrou do 500 ha a tažným prostředkem od 140 koní. Falcon Compact je určen pro výsev všech běžných plodin s roztečí 150 mm do nepřipravené půdy. Ovládání secího stroje se provádí prostřednictvím elektroniky Müller Elektronik Drill Control nebo na přání za pomocí ISOBUS technologie s 12,1“ dotykovou obrazovkou. Compact se vyznačuje jednodušší a lehčí konstrukcí s menšími koly pneumatikového pěchu o rozměru 7,5x16. U secího stroje lze volit mezi nejrůznějšími předními sekcemi pro předpřípravu půdy (diskové sekce/rotační brány) - sekce jsou uloženy na čtyřech čepech s jednoduchou výměnou.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Farmet

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.